El Crist de Sant Josep de Balaguer es restaura

El Crist de l'església de Sant Josep de Balaguer serà restaurat per formar part del pas de la Confraria de la Setmana Santa de Balaguer, que justament té la seva seu en aquesta església balaguerina. D'aquesta manera, el Crist es podrà incorporar de nou a la processó, tal i com ja es feia fa 400 anys.

Es tracta d'una talla del Crist crucificat del barroc, d'autor desconegut, que serà restaurada pel Museu Comarcal de la Noguera per la restauradora Mireia Cañadell. Les bones relacions i la col·laboració entre el Rector, Mn. Joan Pujol i el Germà Major de la Confraria, Sr. Sergi Casanova, han facilitat posar en marxa aquesta iniciativa, que suposa, com el mateix Sr. Casanova ha posat en relleu, un salt de gran qualitat per la confraria, ja que és una peça de gran valor i molt coneguda entre tots aquells que varen viure l'antiga processó.

La imatge serà netejada i reparada en les seves esquerdes, es netejarà la policromia, s'eliminaran els elements metàl·lics existents no adequats i es fixaran les zones amb risc de despreniment, amb la intenció, manifestada pel Germà Major, de mantenir en bon estat l'obra.

Es té com a objectiu mirar que la talla estigui restaurada per la propera celebració de la Setmana Santa. En aquest sentit, es preveu que en unes setmanes es presenti a Balaguer el projecte del pas d'aquest Crist, dissenyat per l'empresa líder en el sector "Orfebreria Orovio de la Torre", i que ha realitzat passos per les millors confraries de Sevilla, Zamora i Jaén. Es tracta d'una peça d'orfebreria cisellada a mà i amb un bany de plata. Ara també, s'iniciarà una campanya per tal de recaptar fons per l'alt cost del pas.