Exèquies del bisbe Jaume Traserra a Granollers

El dia 26 de gener, dissabte, a les 4 de la tarda, va tenir lloc a l’església de Sant Esteve de Granollers la missa exequial de Mons. Jaume Traserra, bisbe emèrit de Solsona.

Va presidir la celebració Mons. Xavier Novell, bisbe de Solsona, i van concelebrar l’arquebisbe de Tarragona, el bisbe de Terrassa (ordinari del lloc), el bisbe de Girona, el bisbe de Vic, el bisbe de Tortosa, el bisbe emèrit de Girona, el bisbe auxiliar de Terrassa i els dos bisbes auxiliars de Barcelona. A més d’una vuitantena de preveres, del bisbat de Solsona, Terrassa i altres.

En l’absència de l’Arquebisbe Joan-Enric Vives perquè estava participant a la Jornada Mundial de la Joventut, a Panamà, el Bisbat d’Urgell va estar-hi representat pel Vicari general Mn. Ignasi Navarri.

Multitud de fidels van voler acomiadar-se del bisbe Jaume omplint tota l’església en un ambient d’emoció i respecte envers el difunt.

El dia abans i el dissabte al matí, moltes persones van passar per la capella ardent instal·lada en una capella lateral recentment restaurada, en la qual acabada la celebració va ser sepultat el bisbe Jaume Traserra.

Divendres dia 1 de febrer tindrà lloc una missa funeral a la S.E. Catedral de Solsona presidida pel bisbe Xavier Novell a la qual té anunciada la seva presència Mons. Vives, amic del bisbe Traserra, que amb ell va ser ordenat bisbe fa 25 anys a la Catedral de Barcelona.

Fotos de la missa: Dr. Guillermo Simon Castellví/FIAMC PRESS SERVICES