Cantada de Nadales del Col·legi La Salle a la Catedral

El Col·legi La Salle de la Parròquia de La Seu d’Urgell va celebrar el dia 21 de desembre la tradicional cantada de Nadales a la S.E. Catedral-Basílica de Santa Maria de La Seu d’Urgell. Uns 400 alumnes acompanyats dels professors i dels seus pares i familiars van omplir el temple catedralici per celebrar el Nadal del Senyor Jesús tot cantant les tradicionals cançons de Nadal que evoquen el naixement de Jesús-infant a Betlem.

Aquesta cantada s’inscriu dins dels actes commemoratius del Tricentenari de la mort del fundador Sant Joan Baptista de La Salle (Reims, 1651- Saint Yon, 1719- França). La Santa Seu ha declarat el 2019 Any Jubilar en honor del 300 aniversari de la mort de Sant Joan Baptista de La Salle.

D’entrada, parlar de 300 anys és parlar de fidelitat. D’un projecte que ha perdurat en el temps, al llarg dels avatars i vicissituds i que s’ha mantingut fidel al seu esperit, (l’educació humana i cristiana de nens i joves, especialment dels pobres) gràcies a l’esforç d’una comunitat lliurada a donar consistència i autenticitat a l’esmentat projecte i a renovar-lo contínuament sempre en ares de la fidelitat que es converteix en creativa. Perquè el projecte i la fidelitat a ell no és repetir, amb literalitat a la lletra del qui va dissenyar el projecte, sinó “creació incessant en la fidelitat” que fa que l’iniciat perduri en el temps, traspassant les fronteres de l’estret espai d’on va néixer i es projecti en el futur dibuixant noves possibilitats per a tants nens i joves i comunitats humanes.

Es pot dir que celebrem 300 anys de “sabor comunitari” de “sabor de fraternitat”, que sosté el projecte lasal·lià. Joan Baptista de La Salle va creure que només l’escola del seu temps seria eficaç si era sostinguda i animada per una comunitat d’homes consagrats, dedicats enterament a ella. Al llarg del temps ha estat una comunitat de Germans (en un principi) la que ha donat vida i vigor al projecte. Posteriorment, Germans i seglars, com a comunitat lasal·liana, han anat conformant el projecte al ritme de les necessitats dels temps.