Arrenca el Festival Canòlich Music

El Festival de música cristiana Canòlich Music ha viscut ja els primers concerts, la pregària del matí, i el concurs “Dona’t a conéixer”amb una notable participació de grups de joves d’ESO amb ganes de pregar, cantar i expresar-se. Ara, i després del dinar, ja s’estan duent a terme els tallers de testimoni i concert que en diferents llocs de Sant Julià aplegen els joves amb els monitors. Mentrestant, el grup de 80 cantants de gospel, The Gospel Viu, assaja a l’envelat del Prat Gran, centre neuràlgic de les activitats, on a les 19:00 se celebrarà la missa. El lema central del Festival enguany és la cura de la Creació, de la natura, a partir de la reflexió del Papa Francesc sobre la sostenibilitat de la Terra a la seva Encíclica "Laudato Si".
El festival, que va començar ahir 24 de novembre i que es clourà amb el darrer concert d’Andy Hunter aquesta matinada ha portat a Sant Julià de Lòria cents de nois i noies de moltes escoles i indrets d’Andorra, i Espanya, els seus mestres i professors de religió, els seus monitors d’esplai i lleure. Enguany arriba a la cinquena edició amb la previsió d'acollir més de 1.500 persones a la missa.

L'acte central de tot l'esdeveniment serà la celebració eucarística amb música gospel, que se celebrarà el dissabte 25 de novembre a les 19:00. Serà retransmesa en directe via streaming a travès de facebook i la pàgina web del Bisbat d'Urgell i la d'Andorra Televisió; es podrà seguir per televisió amb els canals locals de Lòria TV i de Pirineus Televisió,  i també a la ràdio per tota Catalunya a través de Ràdio Estel.

L'Eucaristia acollirà especialment famílies, parelles joves que mantenen un compromís amb la pastoral de joventut, professors i mestres de religió, monitors i agents de pastoral de la joventut, etc. Enguany es posarà èmfasi en la temàtica del canvi climàtic i allò que podem fer les persones per la sostenibilitat del planeta. Els joves han participat preparant les pregàries, reflexionant sobre el tema central que enguany convoca el festival i en la presentació de les ofrenes. L'Eucaristia serà presidia pel Delegat d'ensenyament del Bisbat d'Urgell i Rector de Sant Julià de Lòria, Mn. Josep Chisvert. Mons. Vives farà una salutació inicial als joves engrescant-los en el camí de la fe.

La major part dels 80 nois i noies que participen com a voluntaris en el Canòlic Music són dels grups Txt de la diòcesi -grups de pastoral que realitzen diverses activitats durant el curs, aquesta una d’elles- o bé dels grups d'esplai i dels grups Janer de l’Escola Janer. “Es un ambient molt bó, coneixes gent de molts llocs diferents, podem ballar, escoltar música, i també fem jocs, trobades de grup amb amics i podem viure la fe"  diu la Laia Estruch. És el segon any que participa. 

La pregària del matí ja ha enfocat com sería la jornada: un gran arbre a l’església de Sant Julià de Lòria ha presidit la dinàmica, en la que els joves han estat protagonistes amb reflexions i pregàries personals sobre la sequera, l’extinció d’animals i plantes i, sobretot, posant la cura de la Creació en el centre de la temàtica i el valor de la persona humana en un ecologisme integral que posi a la persona en el centre de la Creació. 

La comunitat de Monges Jerònimes del Monestir de Refet s’hi ha implicat fabricant records per l’esdeveniment: tasses, polseres, calendaris, imans...

Els artistes convidats enguany són el grup britànic LZ7, Andy Hunter, SAL150, Assisi, Àlvaro Fraile i el grup de gospel de més de 70 cantaires Gospel Viu, que animaran la celebració, a més dels grups més propis com ONE, o els guanyadors d'anteriors edicions del concurs, com Artista Convidat i Infínitum.
Musicalment, LZ7 és la novetat enguany i un dels grups més esperats: és un grup cristià de rap i de ball originari de Mànchester, fa cinc anys va arrivar al lloc num 12 de les llistes d'èxits britàniques amb una peça en colaboració amb Matt Redman, que es va dir "27 milions". Repeteixen Andy Hunter, SAL150 i la tendència gospel, que enguany portarà un grup de Palafolls, a Barcelona, "THE GOSPEL VIU CHOIR" que és el máxim exponent nacional del urban gospel. Duu a terme un projecte a favor de la infancia, anomenat GOSPEL SENSE FRONTERES.