Celebració de la Missa del Gall i Cant de la Sibil·la a la Catedral

Una gran quantitat de fidels van assistir la mitjanit del dia 24 de desembre, a la Catedral de Santa Maria d'Urgell i arreu de la Diòcesi, a la Missa del Gall, presidida per l'Arquebisbe d'Urgell, Mons. Joan-Enric Vives. Prèviament, a la tarda, es van dur a terme les misses participades pels infants de catequesi i les seves famílies.
A tres quarts de dotze, el Cant de la Sibil·la es va fer present per cinquè any consecutiu, un cant medieval recuperat a l'inici de la missa, amb la versió del cerimonial de la Catedral urgellenca. A la Catedral és interpretat per la soprano Laura de Castellet, historiadora i investigadora del periòde medieval.
A l'homilia el Sr. Arquebisbe va parlar de la vivència de la joia de la fe, i de l'alegria de l'Evangeli de Jesús. Va recordar els qui pateixen, i molt especialment els aturats, les persones grans, les que viuen aquestes festes en soledat, les persones que necessiten amor i esperança, i els cristians que sofreixen persecució per la seva creença i els altres perseguits per temes de consciència.
La participació va ser molt gran a ciutats i poblets petits, amb activitats que portaven a la missa o en derivaven, com gestos de solidaritat en les ofrenes, pessebres i exposicions, cantades de corals i cançons de grups de joves. Els sacerdots i diaques es multipliquen aquests dies de festa i es desplacen arreu perquè a la Diòcesi tots trobin propera la celebració de l'Eucaristia, que ens dóna el mateix Crist que va néixer a Betlem, humilment entregat en el pa de la vida.