Confirmacions a l'Acadèmia General Bàsica de Talarn  

Dimarts dia 15 de desembre el Sr. Arquebisbe d’Urgell, per expressa delegació de l’Arquebisbe Castrense Mons. Juan del Río, va administrar el Sagrament de la Confirmació a 90 alumnes de l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn.
En arribar a les instal·lacions militars el Sr. Arquebisbe fou rebut per l’Il·lm. Sr. Coronel, Andrés Luján, Director de l´Acadèmia, i al despatx oficial de Plana Major signà el llibre d’honor de l’Acadèmia.
La Missa fou concelebrada pel Capellà castrense de l’Acadèmia D. Javier Ubierna, i els preveres, Mn. Ignasi Navarri, Mn. Joan A. Mateo, Mn. Joan Peretó i el P. Antoni Facerías SF.
El Sr. Arquebisbe en la seva homilia exhortà els presents, però especialment els confirmands, a fer honor del nom de soldats de Crist, a viure en plenitud la vida cristiana i especialment en aquest Any de la Misericòrdia, i a practicar les virtuts enmig de la seva tasca de servei al país i de la defensa de la pau.
A la Missa es va tenir un record de pregària pels dos policies nacionals assassinats pel terrorisme a Kabul, Jorge García i Isidro Gabino Sanmartín.
En acabar la celebració, el Sr. Coronel obsequià el Sr. Arquebisbe amb l’escut de l’Acadèmia i ell obsequià els confirmats amb un llantió de la pau, de fusta d’olivera, fet pels cristians de Terra Santa.
El piscolabis final amb unes paraules d’agraïment del Sr. Coronel Director fou l’ocasió per a poder intercanviar salutacions i fotografies.
A continuació el Sr. Arquebisbe visità les obres de remodelació del Baptisteri de la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp on rebé el Baptisme St. Josep Manyanet i Vives el dia 7 de gener de 1833, i que havia de ser inaugurat solemnement el dia següent, festa litúrgia del sant.