Obertura de l’Any Jubilar de la Misericòrdia al Santuari de la M. de Déu de Núria

El diumenge dia 13 de desembre s’obrí l’Any Jubilar al Santuari basílica de la Mare de Déu de Núria, patrona principal del bisbat d’Urgell. La celebració començà a les 12:15, fora del Santuari, on s’aplegaren uns setanta pelegrins vinguts, principalment de la Vall de Ribes, del barri del Guinardó de Barcelona i de Sant Vicenç de Torelló. Van participar les corals de Torelló i del Guinardó, que interpretaren diverses composicions durant la processó d’entrada, l’ofertori i després de la comunió.
Mn. Joaquim Cebrián, capellà custodi de Núria –in sòlidum-, llegí un breu fragment de la Butlla de la Misericòrdia, del papa Francesc. Després d’aspergir el poble amb l’aigua beneïda, en memòria del nostre baptisme, obrí la porta del santuari, i tothom la va creuar, en pregària, conscients que Crist és la Porta.
A l’homilia de la missa, Mn. Joaquim exhortà a viure l’alegria, do de l’Esperit Sant. Feu notar que el text de Sofonies llegit en l’eucaristia d’aquest diumenge tercer d’Advent és citat pel papa Francesc en l’exhortació La joia de l’Evangeli com la invitació més encomanadissa de l’Antic Testament a viure la joia de la salvació.
Al final de la missa es va cantar la Salve Regina, amb força i devoció, adreçada a la Reina i Mare de Misericòrdia. Després dels goigs de la Mare de Déu de Núria, tingué lloc un concert a càrrec de les dues corals, dirigides per la senyora Maria Lupe Monsó, amb peces clàssiques i nadales tradicionals.
Un cop acabat el concert, els pelegrins foren convidats a la casa de l’Església a prendre un brou calent, que afegí caliu de germanor a la festa celebrada.