Jornada de formació de Càritas de Lleida, Solsona i Urgell

p1000383El divendres 22 de novembre va tenir lloc al centre Sant Domènec de Càritas a Balaguer, la Jornada de Formació que organitzà la comissió de treball de les tres Càritas Diocesanes dels bisbats de Lleida, Solsona i Urgell. Hi han participat 55 persones entre directors/es, tècnics/ques i voluntaris/ies dels tres bisbats lleidatans.

A l'inici de l'acte tingué lloc una pregària acompanyada d'un text del Papa Francesc que parlava de la necessitat d'una economia més humanista. Tot seguit hi haugé la xerrada a càrrec de la professora Elvira Duran del departament de societat i economia del Centre d'Estudis "Cristianisme i Justícia", amb el títol de "Eradicació de la pobresa: compromís ciutadà per transformar l'economia". Al llarg de tot el matí mitjançant una exposició de la situació actual a Catalunya i al món, i del paper que ens cal tenir, els assistents van aprofundir aquesta problemàtica que viu la nostra societat. Va ser molt ric i participat el diàleg entre tothom.
La professora Duran incidí en la radiografia de la pobresa a casa nostra, l'augment de les desigualtats en la nostra societat. També en les noves formes de pobresa i les possibles respostes, per acabar amb una proposta oberta de canviar l'economia mitjançant un control polític, una acció ciutadana i una transformació de la nostra societat.

p1000386