Confirmacions a Agramunt

Dissabte dia 12 de setembre, l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va administrar el sagrament de la Confirmació a 23 joves de la Parròquia de la Mare de Déu Assumpta d’Agramunt i pobles veïns. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector, Mn. Jaume Mayoral, el diaca permanent Mn. Josep Caba i Mn. David Codina.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric subratllà el missatge central que les lectures de la Paraula de Déu destacaven en aquell diumenge: el perdó en imitació del Pare misericordiós. A la pregunta que Pere adreça a Jesús: «Senyor, quantes vegades hauré de perdonar al meu germà el mal que m'haurà fet? Set vegades?». Jesús li respon: «No et dic set vegades, sinó setanta vegades set». Per indicar que sempre hem de perdonar els nostres germans, el perdó és un distintiu dels seguidors de Jesús. Per això ens cal exercir sempre la misericòrdia tal com el Pare misericordiós de la paràbola del Fill pròdig.

Adreçant-se als joves confirmands l’Arquebisbe els demanà que sempre exerceixin el perdó en la seva vida com a joves, sense atacs o menyspreus o violències als companys, i els recordà que sempre hem de ser gent de pau, i forjadors de reconciliació i de pau tal com a Agramunt tothom pot aprendre el desastre de la guerra, de tota guerra, a partir de la visita del refugi antiaeri construït al subsol del temple i que és visitable. Per això animà els joves a viure el missatge cristià difícil però preciós del perdó i la reconciliació i a ser constructors de pau. I ho aplicà també a la necessitat del país de dialogar entre tots els discrepants per trobar camins de pau.

Al final de l’Eucaristia l’Arquebisbe regalà als joves un exemplar del Nou Testament i desitjà als joves un bon inici de curs escolar i un bon retorn a les aules després del confinament forçat a casa des del passat mes de març a causa de la pandèmia actual. I animà a pregar pels professors, educadors i joves, i pares i avis i catequistes, perquè puguin tenir un bon retorn a l’escola i un bon inici de la catequesi.