Visita institucional del Copríncep als Cònsols d’Andorra la Vella

Divendres dia 10 de juliol l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va visitar la Cònsol Major, Hble. Sra. Conxita Marsol i el Conseller Major, Hble. Sr. Miquel Canturri, a la Casa del Comú d’Andorra la Vella (Principat d’Andorra). A l’arribada també hi va ser present Mn. Ramon Sàrries, l’Arxiprest de les Valls i Rector de St. Esteve d’Andorra la Vella.

La Cònsol va informar Mons. Vives sobre el treball del Comú durant la pandèmia sanitària del Covid-19. El Copríncep va destacar el rol important de proximitat de les corporacions locals i va agrair especialment el suport a la gent gran i la voluntat manifesta del Comú d’Andorra la Vella d’ajudar les persones i les empreses per reactivar l’economia després de l’aturada de l’activitat.

En aquest sentit, la Cònsol Major va manifestar que ha estat un honor rebre el copríncep episcopal, a qui va agrair que visiti els Comuns del país per informar-se de les tasques que han realitzat durant l’emergència sanitària, com en el cas d’Andorra la Vella l’organització dels Stop Labs de la parròquia, pels quals van passar 18.000 ciutadans a realitzar voluntàriament els tests d’immunitat. Conxita Marsol va posar en relleu les tasques de seguiment de la gent gran que viu sola i que s’hagin garantit cada dia serveis essencials com l’aigua o la neteja dels carrers. La Cònsol Major va explicar al copríncep que el Comú continuarà al costat del Govern i contribuirà al fons de solidaritat per ajudar a sufragar les despeses derivades de l’aturada de l’activitat econòmica durant la pandèmia, i també li va avançar alguns dels projectes del Comú per continuar impulsant la reactivació econòmica d’Andorra la Vella i en concret dels seus barris.

La visita del Copríncep episcopal i Arquebisbe d’Urgell es produir abans de l’administració del sagrament de la confirmació a 22 joves de la parròquia d’Andorra la Vella al temple de St. Esteve. Joan-Enric Vives continuarà la ronda de visites el proper dilluns dia 13 de juliol amb la visita al Comú de Canillo, el dimarts 14 al Comú d’Escaldes-Engordany i el divendres 17 al Comú d’Ordino.