Festa de la Ssma.Trinitat i celebració de la restauració de l'orde de les Verges

Diumenge 7 de juny, Solemnitat de la Santíssima Trinitat, l’Arquebisbe Joan-Enric va presidir a la S.E. Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell l’Eucaristia en el Diumenge de la Santíssima Trinitat i la Jornada Pro Orantibus. Concelebraren amb l’Arquebisbe els Vicaris Generals i el Secretari general i hi va assistir una nombrosa quantitat de fidels amb les mesures de seguretat pròpies d’aquests dies.

A la seva homilia Mons. Vives va insistir com ens fa bé tornar a escoltar que “Déu ha estimat tant el món que li ha donat el seu Fill...” (Jn 3,16) perquè, en la festa de la Santíssima Trinitat, Déu és adorat i estimat i servit, ja que Déu és l’Amor. En Ell hi ha unes relacions que són d’Amor, i tot el que fa, activament, ho fa per Amor. Déu estima. Ens estima. Aquesta gran veritat és d’aquelles que ens transformen, que ens fan millors. L’Arquebisbe insistí en la necessitat de recuperar l’originalitat de la paraula “amor” que és el que Déu ens té. Amor és donar la vida per aquells que estimem. Amor és gratuïtat i senzillesa. Amor és buidar-se d’un mateix, per esperar-ho tot de Déu.

En aquest diumenge de la Santíssima Trinitat l’Església celebra la Jornada Pro Orantibus, dia pels orants, aquells que es donen del tot al Senyor, per estimar l’Únic. El Déu únic i l’únic necessari. Tots els consagrats i consagrades, les noves formes de vida consagrada, la vida eremítica, etc. ens recorden el valor de Déu, per sobre de tot.

Finalment, en aquell diumenge, va tenir lloc la commemoració dels 50 anys del restabliment de l’Orde de les Verges Consagrades. El 31 de maig de 1970, per desig de St. Pau VI, es va promulgar el nou Ritual de Consagració de les Verges, que va suposar recuperar l’antic Orde de les Verges: una de les vocacions més antigues existents en les comunitats cristianes des dels inicis de l’Església. Les Verges Consagrades manifesten al món la imatge de l’Església esposa ja que la dona que rep aquesta vocació és cridada a ser esposa, verge i mare, segons el model de la Santíssima Verge Maria.

Les 2 Verges Consagrades de la Diòcesi d’Urgell, Cristina Ribot i Anahí Biorci, van renovar dins l’Eucaristia el seu propòsit de castedat perfecta i de seguir Crist.