Celebració de St. Jordi, Patró secundari de Catalunya

Mons. Joan-Enric Vives va presidir el vespre del 23 d’abril la celebració eucarística de la Solemnitat de Sant Jordi, Patró secundari de Catalunya, a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, que fou retransmesa pel canal de youtube de la diòcesi, a causa del confinament i sense fidels al temple.

L’Arquebisbe presidí la celebració de l’Eucaristia que fou concelebrada pels Vicaris Generals de la Diòcesi, Mn. Josep M. Mauri i Mn Ignasi Navarri, i per Mn. Jordi Miquel i Mn. David Codina.

Mons. Vives va recordar com el gloriós màrtir va preferir lluitar contra la injustícia que plegar-se al poder del seu temps i com els primers cristians s’estimaven i eren ben vistos de la gent per exercir l’amor i la caritat cristiana. Va animar els fidels a restar units a Jesús Ressuscitat, el cep veritable, ja que així podem donar fruit tal com s’ha posat en pràctica en l’actual crisi sanitària a partir de tantes persones que han permès mantenir els serveis bàsics per a la ciutadania així com el treball de tot el personal sanitari. Finalment va voler posar de manifest com la festa de St. Jordi ens fa prendre consciència de la nostra identitat com a poble amb una cultura i una llengua pròpies.

A l’Eucaristia s’encomanà l’etern repòs de la M. Maria Colominas que havia estat Superiora General de l’Institut de les Religioses de la Sagrada Família d’Urgell.