Dilluns Sant: Missa Crismal

El Diluns dia 6 d'abril va tenir lloc la Missa Crismal d'Urgell a la Catedral de Sta. Maria de La Seu d'Urgell. La Missa fou presidida per l'Arquebisbe d'Urgell, Mons. Joan-Enric Vives. La crisi sanitària d'enguany va fer que no hi poguessin participar com és costum els preveres i diaques de la Diòcesi que la van seguir en directe per internet i per "Pirineus TV" seguint la crida que l'Arquebisbe Joan-Enric els hi havia fet per tal d'expressar la comunió en un únic Presbiteri. També l'Arquebisbe havia convidat els altres diaques, religiosos, i fidels, en aquesta Eucaristia que prolonga en els Olis la gràcia pasqual al llarg de l’any. 

Durant l'Eucaristia es beneí l'Oli pels malats, l'Oli pels catecúmens i el Sant Crisma que seran utilitzats pels preveres al llarg de tota la Pasqua. 

A les pregàries es va encomanar especialment el Bisbe diocesà i els preveres d'Urgell i es va pregar particularment pels malalts, especialment els qui estan sofrint la pandèmia del coronavirus i es va encomanar a la misericòrdia de Déu els difunts de tot el món així com els seus familiars que, en aquests dies, sovint, han hagut de patir la pèrdua d'una persona estimada des del dolor de la separació física.