Recés i trobada nadalenca dels preveres i diaques a Balaguer

El dia 17 de desembre al Santuari del Sant Crist de Balaguer, i com ja és una bella tradició prop del Nadal, va tenir lloc el recés d’Advent-Nadal de la família presbiteral i diaconal de la Diòcesi d’Urgell, amb l’Arquebisbe Joan-Enric.

Després d’aportar les informacions més rellevants sobre el presbiteri diocesà, l’Arquebisbe oferí una reflexió sobre “Sigueu sants en tota la vostra manera de viure! (1 Pere 1,15)”. Mons. Vives inicià el recés subratllant com l’amor de Déu reclama una vida santa (cf. Tit 2,11-12). La qüestió de la santedat (que també rep altres noms) és essencial al viure sacerdotal, a l’entrega del celibat, al testimoniatge de la vocació de servei de tot sacerdot. L’Arquebisbe va animar els preveres a recordar sempre en la seva vida les paraules que li van ser pronunciades el dia de la seva ordenació sacerdotal: “Rep l’ofrena del Poble sant per presentar-la a Déu. Pensa sempre el que faràs, reprodueix en tu el que commemoraràs i conforma la teva vida al misteri de la Creu del Senyor”.

En un segon punt, va aprofundir en l’espiritualitat del temps de Nadal que celebra l’arribada d’un Déu que ens parla des de la pobresa i la feblesa d’un Infant. Nadal ens invita a renovar-nos. Posteriorment, l’Arquebisbe va animar els preveres a viure l’Any Nou com un moment privilegiat per a demanar perdó i esperar la renovació. Va demanar als preveres que intercedissin amb la seva pregària per tot el Poble de Déu, per tot el món, perquè Déu perdoni els pecats, guareixi les ferides, ens restauri i ens salvi, i sobretot ens concedeixi la seva gràcia i la seva benedicció per a renovar-nos.

Subratllà la necessitat de la caritat com a centre de tot (Mt 25 i Benaurances com l’ADN del cristià) i recordà com el Papa Francesc a la seva Exhortació Gaudete et Exultate, al capítol III, proposa una metodologia que resumeix amb el lema de “combat, vigilància (desperts i confiats) i discerniment) -títol del Vè cap.). Finalment, Mons. Vives, proposà als preveres la Verge Maria Mare de Déu, model de serventa fidel, Mare de l’Església, Verge Immaculada. I va exhortar els preveres a ser persones d’esperança i sembrar la confiança entorn nostre sempre en el món que ens toca viure.

Després del Recés va seguir una hora de pregària i temps apte per a celebrar el sagrament de la reconciliació. A continuació els preveres van concelebrar l’Eucaristia i van pregar pel Sant Pare Francesc en el seu 82è. aniversari de naixement. Presidits per l’Arquebisbe una solemne Eucaristia al Santuari del Sant Crist, va calar en l’ànim de tots, acompanyats per les RR. Clarisses. Després tingué lloc el dinar nadalenc de la família sacerdotal, amb cant de nadales i atencions a tots els més grans.