Festa del Patró del Col·legi Sant Emengol d’Andorra la Vella

El dia 28 d'octubre va tenir lloc la Jornada de festa patronal a l'Escola Sant Ermengol d'Andorra la Vella. L'Arquebisbe i Copríncep, que és també President del Patronat de l'Escola, va presidir la trobada i l'Eucaristia amb els alumnes més grans dels dos Batxillerats de l'Escola, acompanyat de la Directora de l’Escola, Sra. Anna M. Villas.

Durant tot el dia van tenir lloc els actes de la Jornada festiva. Els dos Mossens que hi col·laboren pastoralment, Mn. Antoni Elvira, Vicari Episcopal de Pastoral; i Mn. Josep Chisvert, Delegat d’ensenyament de la Diòcesis, van presidir la celebració litúrgica amb els nens de Primària i la missa amb els de Secundària.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric animà els joves a viure la seva vida de cristians amb tres actituds bàsiques: perdó; demanar ajuda i donar gràcies. Mons. Vives explicà com l’Eucaristia la iniciem precisament demanant perdó i com aquest perdó per als cristians és quelcom de molt distintiu ja que Jesús ens va manar saber perdonar els nostres enemics. L’Arquebisbe animà els joves a ser factors de pau i reconciliació en els seus propis ambients: a la família, a l’escola, amb els amics. I posà l’exemple d’una persona que va perdonar el seu carceller i tot l’injust sistema de l’aparthied, Nelson Mandela, que va treballar per la pau i la reconciliació a Sudàfrica entre els homes de pell blanca i pell negra. Mons. Vives també animà els joves a ser persones de pregària, que saben demanar a Déu les coses, ja que són humils i no són autosuficients i orgullosos, sinó conscients de la seva limitació i de la necessitat de l’ajuda de Déu i dels seus germans.  Finalment, l’Arquebisbe recordà com l’Eucaristia és sobretot acció de gràcies pel sacrifici de Jesús a la creu i com aquesta actitud de saber valorar les coses que els altres i, sobretot, Jesús, ens dóna, l’hauríem de saber expressar amb la paraula “gràcies” i les actituds i valors que se’n deriven.

En finalitzar l'Eucaristia l'Arquebisbe Joan-Enric saludà personalment els joves assistents i compartí un dinar amb els professors de Secundària  Batxillerat, i encara passà a saludar els més petits de l’Escola que celebraven la festa de la Castanyera.