Assemblea de Minyons Escoltes a Ivars d’Urgell

0mg_9927
Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Ivars d'Urgell l'Assemblea de la Demarcació Escolta Nord-Occidental, que agrupa els 17 agrupaments del moviment a la província de Lleida i la Franja, dels quals n'hi ha 7 al nostre bisbat. Un acte on hi van participar 155 caps de la majoria dels agrupaments de la Demarcació.

Enguany l'acolliment va anar a càrrec de l'Agrupament Escolta Ivarsenc que va oferir tot el seu equip humà per aconseguir una festa no només pels escoltes sinó per a tots els ivarsencs. Dissabte pel matí, rua, jocs, reunions, dinar popular (a càrrec de les mares-cuineres de l'Agrupament). A les 6 de la tarda a l'auditori municipal Sala Maria-Mercè Marçal va acollir l'acte central de la trobada, l'Assemblea Ordinària de la Demarcació.

En l'ordre del dia informació del moviment, estat de comptes, projectes per aquest curs, informacions, votacions i sobre tot el sentit democràtic i participatiu dels noies i noies que omplien la sala i que van poder exercir el seu dret al vot i a la paraula, aspecte molt important en les dinàmiques de l'escoltisme. Entre les informacions una de les més importants per aquest nou curs és la celebració dels 40 Anys de la Demarcació així com la elecció del nou logotip de la zona. Val a dir que per aquesta efemèride hi haurà tot un seguit d'actes que s'aniran anunciant oportunament, però que buscaran no només ser una celebració per al món escolta sinó també per les poblacions on estan presents.
A l'acte a més dels membres dels grups de treball i gestió: Pedal i Sirga, també es van fer presents l'Alcalde d'Ivars d'Urgell, Sr. Ramon Maria Guiu, així com els membres de la Taula Executiva del Moviment del MEGC, el Comissari General l'Arnau Garcia i la Secretaria General, la Cèlia Sentís, que es van adreçar a l'assemblea i van presentar el reptes dels moviments pels propers anys.
Una vegada acabada la reunió va tenir lloc el sopar popular, preparat i cuinat pels mateixos caps ivarsencs, que va oferir l'especialitat del cau "llangonissa a volta i volta". Després un concert del grup local i de moda de la zona sud del Bisbat, format, entre altres, per caps del mateix agrupament, el grup Kinton Cloud, que va acompanyar fins ben entrada la matinada als escoltes i jovent que es van fer presents a la festa.

Un èxit de participació i a la vegada un meritori treball de l'agrupament escolta ivarsenc. Tothom va quedar amb un bon regust de boca, i ara a enfilar un nou curs ple d'activitats amb els infants i joves dels nostres pobles i des d'aquesta opció tant arrelada al país com és el Moviment de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

img_0508img_0527_mg_0085_mg_9948