Visita Pastoral a La Massana: Guarderia i Escola Francesa (2)

El dimarts dia 3 de novembre l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va continuar la Visita Pastoral que està realitzant a la Parròquia de St. Iscle i Sta. Victòria de La Massana (Principat d’Andorra). A la seva arribada fou rebut per l’Hble. Sr. Cònsol Major de la Parròquia, Sr. David Baró i pel Rector de la Parròquia Mn. Lluís Eduard Salinas.

Junts s’adreçaren envers la Llar d’infants “El Petit Príncep” on foren rebuts per la Directora de la Llar d’infants, Sra. Maria Sánchez Martínez. El Copríncep mantingué una entrevista amb la Directora que li explicà el funcionament actual de la Llar d’infants on actualment hi ha 53 infants, d’edats compreses entre els pocs mesos i els 3 anys, amb un equip d’educadors format per 14 persones. Aquests infants són acollits i reben una atenció continuada de les 7:30h a les 20h i dins la seva programació setmanal s’ofereixen en aquest curs inici a l’anglès per als petits. A continuació, visità les instal·lacions de la Llar d’infants acompanyat pel Cònsol i el Rector, i saludà els infants i els seus educadors visitant les obres de millora que s’han realitzat a La Llar d’infants des de la darrera Visita Pastoral que el Sr. Arquebisbe va realitzar ara fa 7 anys.

Posteriorment l’Arquebisbe d’Urgell es traslladà a l’Escola Primària Francesa de La Massana on fou rebut pel Conseller pedagògic de la Delegació d’Ensenyament Francès a Andorra, Sr. Xavier Pujol, i pel Director de l’Escola Primària Francesa de La Massana, Sr. Thierry Delalée. Mons. Vives visità l’escola primària i maternal que actualment acull 186 alumnes amb un claustre de professors format per 9 mestres i 2 mestres de català, així com 6 mestres de reforç per a atendre els infants amb necessitats especials procedents de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell.

Els infants de l’escola havien preparat una càlida benvinguda al Copríncep episcopal que Mons. Joan-Enric Vives agraí profundament. A continuació pogué visitar les instal·lacions del centre i va saludar els mestres i alumnes dels diversos cursos que conformen l’Escola elemental i Primària Francesa de La Massana, interessant-se per la realitat de l’educació del sistema d’ensenyament francès al Principat d’Andorra.