Nou orgue al Santuari de la M. de Déu de Meritxell

El dia 8 de setembre, Festivitat de la Mare de Déu de Meritxell, i ja que es commemoren els 150 anys de la declaració de la Mare de Déu de Meritxell com a Patrona del Principat d’Andorra, el Santuari-Basílica va estrenar un nou orgue. Es tracta d’un Johannus que s’ha construït ad hoc per al santuari canillenc i que ha costat 25.000 euros aportats per l’obra social d’AINA, segons expressa cofoi el Rector del Santuari-Basílica, Mn. Ramon Rosell, impulsor de la iniciativa.

Es tracta d’un instrument de dos teclats i pedaler, de bones prestacions i molt adequat per a Meritxell, i que ha arribat a Canillo per recomanació de Catherine Metayer, que ha asserorat Mn. Rosell per buscar un instrument adequat al Santuari.

Durant l’Eucaristia solemne de la festa presidida enguany pel Cardenal Secretari d’Estat de la Santa Seu, Emm. Sr. Cardenal Pietro Parolin, l’organista titular de Sant Serni de Canillo, Sr. Jordi Alcobé, va oferir un “Te Deum” per inaugurar aquest nou instrument per a lloar el Senyor i la Mare de Déu.