Solemnitat de Santa Clara a Balaguer

El divendres 11 d’agost se celebrà amb joia la festa de Santa Clara d’Assis al Santuari del Sant Crist de Balaguer.

La celebració comptà amb una nombrosa afluència de fidels, així com amb la presència d’un bon grup de Germans Maristes del Monestir de Les Avellanes i els terciaris franciscans.

Mn. Ignasi Navarri , Vicari General, presidí la solemne Missa de Santa Clara en representació de l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives. Concelebraren el Rector de Balaguer, Mn. Jordi Profitós, el Capellà Custodi, Mn. Joan Pujol, Mn. Pau Vidal, Mn. Pere Cañada, Mn. Jerrick Banzuela, Mn. Antoni Baldomá, Fray Agustí Boadas ofm, Fray Gerardo Sarapura ofm, P. Eduard Pini Sch.P i el seminarista Gilberto Bea.

En l’homilia es posà en valor la personalitat vigorosa de Santa Clara, el seu exemple per imitar en el Mirall, el Misteri de Crist en la Encarnació, Vida pública i Pasqua. Mn. Navarri destacà, com a valor necessari en els temps que travessem, la capacitat de la santa d’amistat espiritual i d’acollida com ella feu amb Francesc d’Assis. Finalment, agraí al Senyor tenir la comunitat de Germanes Clarisses que, des de l’atalaia del St. Crist, velen i oren per la ciutat de Balaguer i la Diòcesi d’Urgell.

 Acabada la celebració, les clarisses honraren la Mare Santa Clara amb una delicada coreografia.