Sort celebra la seva festa Patronal

L’1 d’agost, la vila de Sort, capital del Pallars sobirà, va celebrar el seu patró: Sant Feliu Màrtir. De la seva vida se’n coneixen força coses que han quedat consignades en els diferents goigs de molts pobles, viles i ciutats de la geografia catalana que el veneren com a patró i el mostren gran estima.

Aquest any la missa de festa major va estar presidida pel Vicari General i rector de La Seu d’Urgell, Mn. Ignasi Navarri i Benet, que de bon grat va acceptar la invitació de Mn. Joan Pau Esteban, rector de la vila. També van concelebrar a l'Eucaristia Mn. Alfons Velázquez, Arxiprest del Pallars Jussà, Mn. Luis Miguel Sánchez i Mn. Andreu Rodríguez, sacerdots de l’arxiprestat i Mn. Antoni Serra diaca permanent, que serveix a la parròquia de la Seu.

Mn. Navarri en la seva homilia va ressaltar el testimoni d’entrega i donació dels màrtirs, que com sant Feliu, han passat a formar part de la vida i de la història de l’Església pel seu coratge i valentia en donar la seva vida pel Crist. També els confessors, que com el bisbe sant Ot, en complir 900 anys de la seva mort, ressalta pel seu legat de Fe, Caritat i Cultura, que va marcar la vida del nostre bisbat d’Urgell a finals del segle XI i inicis del segle XII. Fill com era del Pallars va ser anomenat en aquesta festa major amb motiu de la commemoració del seu traspàs.

La nau de l’església l’omplia les famílies dels vilatans, que amb molt de goig participaven de la celebració, entre ells alguns regidors de l’ajuntament, padrins i padrines, pares i mares, nens i nenes de la catequesi que amb les seves pregàries i cants marcaven l’alegria i l’esperança de la continuïtat de la nostra festa patronal.

La Cobla Jovenívola d’Agramunt que va acompanyar els cants de la missa, donaven l’entrada al cant final dels goigs en honor del nostre patró: Puig l’eterna companyia de Jesús al cel teniu, SIAU NOSTRE AJUT I GUIA, PATRÓ NOSTRE ST FELIU!

Acabada la celebració de l’Eucaristia els sacerdots i diaca concelebrants vam compartir un dinar de germanor.