Missatge als joves pelegrins d’Urgell a la JMJ de Lisboa 2023

L’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va enviar el dia 26 de juliol aquest Missatge als joves pelegrins que havien viatjat en autobús tota nit de La Seu d’Urgell fins Coimbra (Portugal). Diu:
 

“Estimats amics i amigues,

Ja heu arribat a la primera etapa del vostre camí de pelegrins a la JMJ de Lisboa després d’un llarg viatge en bus. Coimbra us acull i després Cascais i Lisboa. Potser també Fàtima.

Sou valents i esperançats, no temeu penalitats, cansament o mal clima: tot serà bo per trobar-vos amb Jesús, amb l’Església, que és la vostra família, i amb els joves els vostres companys de generació, que els feu amics i amigues vostres. Escolteu què us diu i què us demanacel Senyor. Estigueu oberts de cor i oïdes!

Em sap greu no acompanyar-vos com a Galícia l’any passat. Haver de fer descans m’ha impedit peregrinar prop vostre. Us seguiré puntualment i us acompanyaré amb la pregària i l’amistat, com sempre.

El Papa Francesc us convoca i acudiu amb alegria a la seva crida. Com féu la Verge Maria que anà decididament a trobar la seva cosina Elisabet. Porteu a tot arreu el vostre amor i el vostre compromís de pau i de servei. Ella us protegeix i acompanya vers el seu Fill Jesús, el Salvador.

Que tingueu molts bons dies a Portugal i deixeu-vos guiar sempre per l’Esperit Sant, que impulsa la santedat de tots els batejats!

Una abraçada per a tots, i la meva benedicció. Vostre,

+ Joan-Enric, arquebisbe d’Urgell”