Confirmacions St. Joan Baptista de Térmens

Diumenge dia 9 de juliol l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va administrar el sagrament de la Confirmació a 10 joves de la Parròquia de St. Joan Baptista de Térmens. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector de la Parròquia, Mn. Joan Pujol i Mn. David Codina.

A la seva homilia l’Arquebisbe glossà les lectures de la Paraula de Déu proclamades en aquell diumenge. A la primera lectura, el profeta Zacaries profetitza a Jerusalem com el seu rei, farà la seva entrada humilment a la ciutat, muntat en un ase, un pollí, fill de somera. Jesucrist farà realitat allò anunciat pel profeta, com cada any commemorem en la litúrgia amb la festa del Diumenge de Rams. Jesús és el Salvador que els infants i joves hebreus van saber captar com a humil Rei de Pau, i van teixir amb branques i palmes una estora perquè pogués fer la seva entrada. Crist és el qui fa realitat allò que l’Evangeli de Mateu (cap. 11) proclama: “Us enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè heu revelat als senzills tot això que heu amagat als savis i als entesos”. Ell és la humilitat personificada, el Fill de Déu, fet home. I ens convida a anar a Ell perquè tots estem “cansats i afeixugats” i Ell ens pot fer reposar si ens fem deixebles seus perquè Ell és benèvol i humil de cor.

Jesús ens ensenya el camí de la felicitat i de la pau que ens fa vèncer els nostres desànims i les temptacions de “plegar” i abandonar-lo. Ens cal aprofundir en el seu missatge i viure el llenguatge de l’amor que es concreta en veure els altres com a germans i no enemics en una fraternitat universal perquè tots som germans. En aquest sentit l’Arquebisbe animà els fidels i els confirmands a construir una societat que tingui en compte les diferències i que sigui inclusiva, valorant els emigrants no com a enemics a rebutjar sinó recordant com també els catalans van ser emigrants i com els fidels catòlics han de lluitar contra l’estigma del racisme i la xenofòbia, demanant una correcta integració al país però sense caure en extremismes. Finalment Mons. Vives va pregar per les properes eleccions del dia 23 de juliol i animà a la participació democràtica en els comicis electorals perquè la veu dels catòlics sigui tinguda en compte pels qui seran elegits democràticament.

Al final de la celebració l’Arquebisbe regalà als joves confirmands un Nou Testament animant-los a valorar el text proclamat en l’Evangeli de la seva confirmació (Mateu 11) i comunicà a la feligresia que, a petició dels mossens, el proper setembre les parròquies de Térmens, La Ràpita, Vallfogona de Balaguer i Menàrguens tindran un nou Rector en la persona de Mn. Jerrick Banzuela, ajudat pel diaca Antoni Baldomà i pel sacerdot mexicà estudiant litúrgia entre nosaltres P. Francisco Angulo. I Mn. Joan Pujol amb Mn. Pere Cañada passaran a servir les Parròquies de Camarasa, Sant Llorenç de Montgai, Fontllonga, Cubells i Figuerola de Meià. Mons. Vives també va voler agrair el treball de la catequista que havia preparat els joves a rebre el sagrament de la confirmació.

L’Alcaldessa del Municipi de Térmens, Il·lma. Sra. Concepció Cañadell, participà a la celebració fent de padrina d’una de les confirmades i al final de la Missa va poder saludar l’Arquebisbe Joan-Enric i intercanviar unes paraules de salutació i d’informació sobre els principals projectes que té previst per al Municipi. L’Arquebisbe li féu arribar la seva felicitació per l’elecció democràtica que l’havia renovada a l’Alcaldia.