Celebració de la solemnitat de Sant Pere i Sant Pau al Santuari de Núria

El Santuari de la Mare de Déu de Núria, patrona de la Diòcesi d’Urgell, es va omplir de pelegrins el 29 de juny, un any més, per celebrar amb devoció la festa dels Sants Apòstols Pere i Pau.

La diada d’enguany va aplegar diversos col.lectius: la Trobada de la Gent Gran del Ripollès, un grup de pelegrins de la parròquia de Torà, un altre grup de la parròquia de Sant Ot de La Seu d’Urgell i els amics de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Núria.

Enguany aquesta diada també s’ha escaigut amb l’obertura de l’Exposició organitzada per Vall de Núria: “1923 Josep Danés, l’arquitecte que transformà Núria” amb motiu del centenari de la col·locació de la primera pedra del nou complex del Santuari, el 15 d’agost de 1923. La celebració va comptar amb la presència de la de filla del Sr. Danés, la Sra. Núria Danés i d’altres familiars de l’arquitecte.

La Missa fou presidida per Mn. Ignasi Navarri, Vicari General del Bisbat d’Urgell i Rector de la parròquia de Sant Ot de La Seu d’Urgell; i concelebrada per Mn. Fermí Manteca, Rector de la parròquia de Torà i pel P. Martín Hinojosa, sacerdot mexicà en període d’estudis al Bisbat d’Urgell. En acabar la Santa Missa, es va dur a terme la processó, on es van cantar els goigs en honor a Sant Pere, i finalment es procedí a la benedicció del terme i a la benedicció de les tradicionals farinetes i dels pans beneïts, amb les que es festejava l’obertura de la temporada amb l’arribada anual dels ramaders a la Vall de Núria.

Fotos: Toni Anguera