Instrumentum laboris per a la fase final del Sínode

Aquest dimarts dia 20 de juny s’ha presentat l’instrumentum laboris, el document de treball per al discerniment dels participants de la fase final de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode, que tindrà lloc a Roma el proper mes d’octubre. Aquesta fase arriba després d’un llarg procés d’escolta del poble de Déu a les Esglésies locals i de les posteriors etapes desenvolupades per part de les Conferències Episcopals i les Assemblees continentals.

El document és el resultat de tot el que s’ha après sobre la naturalesa de l’Església sinodal, i està format per un text i quinze fitxes de treball que reuneixen les claus del camí sinodal realitzat fins ara. En aquest sentit, ha d’esdevenir una eina de discerniment que convida a aprofundir proporcionant algunes intuïcions que han sorgit durant el procés i afavoreix la metodologia de l’Assemblea.

Els tres temes centrals dels treballs de l’Assemblea sinodal d’octubre de 2023 es relacionen amb les tres paraules que constitueixen el lema del Sínode. Per una banda, com créixer en comunió, acollint a tothom des de la fidelitat a l’Evangeli. En segon lloc, la manera en què els batejats han d’exercir la corresponsabilitat en la missió comuna de l’Església. I, per últim, l’articulació de dinàmiques i estructures que portin a una major participació en una Església sinodal i missionera.