Celebració de la Diada de la Família a Agramunt

El dissabte 3 de juny el Col·legi Mare de Déu dels Socós d’Agramunt va celebrar la Jornada de la Família, organitzada per l’AMPA del centre i amb la participació i implicació de tota la comunitat educativa: mestres, alumnes i les seves respectives famílies. La Diada va tenir lloc al pavelló poliesportiu d’Agramunt, lloc on es van desenvolupar tot un ventall d’activitats que es van programar per poder fer més festiva i participada la celebració. Des de primera hora de la tarda i fins a la mitja nit al pavelló agramuntí hi va haver jocs, tallers, inflables, sardanes, sorteigs, música,... 

També es va celebrar una eucaristia, preparada des de l’equip de pastoral del col·legi i que volia recollir part del treball fet al llarg del curs en l’àmbit religiós i d’espiritualitat. La celebració va començar amb un breu resum dels principals punts de l’encíclica “Laudato si” que van anar desgranant i llegint alguns dels mestres del claustre, punts que estaven en consonància amb el lema transversal d’aquest curs: “Viu. Deixa la teva petjada!”. Al llarg de la celebració de la missa aquestes petjades es van fer presents per recordar el camí que fan els alumnes per fer un món més sostenible i respectuós amb la Creació, un camí que també ajuda a construir l’escola amb la seva formació també en l’àmbit dels valors.

Els alumnes de Cicle Superior van acompanyar amb la música i els cants la celebració; també es van fer ofrenes i pregàries que recordaven aquesta estimació per la natura i la importància en aquest projecte de la família. Un dels moments més viscuts va ser el de la pau, en la que tots els participants a la missa van donar-se una bona encaixada de mans i moltes abraçades. Mn. Jaume Mayoral, que va presidir l’eucaristia, els va recordar el missatge de la lectura de l’evangeli de les Benaurances que van llegir prèviament, un missatge que recordava la tasca de la família, de l’escola i del món per crear una educació per la pau i que fes possible que la felicitat sigui per a tots els infants, especialment per als més vulnerables.

Al vespre les famílies van compartir un sopar de germanor, i tot seguit un sorteig va alegrar especialment als alumnes, i d’entre ells, els de primer curs, que van estar molt afortunats amb els regals. Després encara hi va haver una estona per la música i a mitja nit la celebració s’acabava, amb la felicitació per a l’AMPA de l’escola que, amb el seu esforç, va aconseguir una participada i lúdica Diada de les Famílies.