Audiència a la Parròquia de St. Julià de Lòria

El dia 31 de maig, Festa de la Visitació de la Benaurada Verge Maria, i conclusió del mes de maig, Mes de Maria, l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, juntament amb els Cònsols de la Parròquia de St. Julià de Lòria, Hbles. Josep Majoral i Mireia Codina, així com pel Rector, Mn. Josep Chisvert, i l’ Ambaixador d’Andorra davant la Santa Seu, Excm. Sr. Carles Álvarez Marfany, i un grup de 60 fidels de la Parròquia, van poder ser rebuts en acabar l’audiència del Sant Pare Francesc a St. Pere del Vaticà.

L’audiència s’inscriu dins els actes programats per celebrar els 800 anys de la troballa, per part d’un humil pastor de Bixessarri, alertat per un ocell de colors, de la imatge tan estimada de la Mare de Déu de Canòlich.

Amb motiu d’aquesta efemèride, una talla de la imatge de la Mare de Déu de Canòlich va estar present en l’Audiència General del Sant Pare a la Plaça de Sant Pere del Vaticà. Aquesta talla de la imatge de la M. de Déu de Canòlich va ser lliurada al Sant Pare Francesc. La talla realitzada en un taller barceloní amb la màxima fidelitat amb l’original que, tal com explica la llegenda, fou trobada per un pastor el 14 de juliol de 1223, on més tard es va construir el Santuari de la Mare de Déu de Canòlich. Enguany, 800 anys més tard, s’estan duent a terme tot un seguit d’activitats de celebració.

En acabar la celebració de l’audiència, a la Basílica de Sant Pere, Mons. Joan-Enric va presidir dins la basílica, amb el grup de pelegrins de Sant Julià de Lòria la pregària Mariana que el Papa ha proposat per a tota l’Esglésai en preparació a la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode del proper mes d’octubre.

Les celebracions d’aquest 8è. centenari seguiran en els propers dies, amb l’estrena, el proper dia 1 de juny, del curtmetratge “Tirites”, que parla sobre la trobada de la Verge de Canòlich, patrona de Sant Julià de Lòria.