Confirmacions a Organyà i Oliana

Diumenge dia 23 d’abril, diumenge III de Pasqua i popular festa de St. Jordi, l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmació a les Parròquies de St. Andreu d’Oliana i Sta. Maria d’Organyà. Concelebraren amb l’Arquebisbe, el Rector i Arxiprest de l’Alt Urgell, Mn. Jordi Vásquez i Mn. David Codina. A Oliana, foren 5 els joves confirmands i a Organyà 4.

El Sr. Arquebisbe inicià les celebracions eucarístiques en ambdues parròquies recordant com aquell dia s’esqueia la festa de St. Jordi, per més litúrgicament la celebrarem l’endemà, i va voler tenir unes paraules d’agraïment i felicitació en l’onomàstica del Rector, Mn. Jordi Vásquez, que a més, enguany celebrarà al juny els seus 25 anys d’ordenació presbiteral. També demanà pregar per la pluja i per Catalunya en la festa dels seus Patrons: Sant Jordi i la Mare de Déu de Montserrat.

A la seva homilia l’Arquebisbe Joan-Enric va glossar les lectures proclamades en el Diumenge III de Pasqua, subratllant com Jesús Ressuscitat s’apareix a dos deixebles, fent camí cap a un petit poble, anomenat Emmaús, situat a uns 11 km. de Jerusalem. Aquests deixebles estan de tornada de tot, cansats i desanimats, perquè han vist la mort de Jesús i la creu, i se’n tornen a casa decepcionats, amb certa voluntat de “plegar”. Jesús Ressuscitat se’ls fa trobadís pel camí, compartint amb ells els seus passos, i de mica en mica, els va anar animant i obrint els ulls a mesura que els explicava el sentit de les Escriptures. Davant la temptació del desànim, el plegar, i el perdre la fe i l’esperança, ens cal sentir ben a prop la presència de Jesús Ressuscitat a qui li hem de dir com aquells dos deixebles “queda’t amb nosaltres”.

L’Arquebisbe animà els joves confirmands a viure la seva fe com a joves, confiant que Jesús Ressuscitat ens acompanya sempre en el nostre camí i que ens fa vèncer la temptació de plegar, abandonar-lo, i perdre la fe i ens fa forts i omple del seu Esperit per ser els seus testimonis. A més, recordant la festa de St. Jordi, el megamàrtir de l’Església, va animar els joves confirmands a lluitar contra els dracs d’avui en dia que, poden tenir diverses formes: l’hedonisme, el pansexualisme, la corrupció, l’afany del poder, la guerra, la desunió i manca d’amor, les addicions a la pornografia i al sexe, l’alcohol, la droga o sobretot la manca de fe, de servei i de tancament als pobres i necessitats. Davant d’això ens cal tenir la valentia que va tenir St. Jordi i ser Jordis ò Georgines capaços de lluitar contra el mal, la injustícia i protegir els més febles i necessitats.

Al final de la Missa l’Arquebisbe regalà als joves confirmats un Nou Testament animant-los a nodrir-se de la Paraula de Déu; i va felicitar les dues corals parroquials que havien solemnitzat amb els cants les celebracions pasquals de les confirmacions.