Pregària del Via Crucis arreu del Bisbat

La pregària del Via Crucis es va dur a terme a moltes de les parròquies de la diòcesi d’Urgell, el matí o la tarda del Divendres Sant, 6 d’abril. Des de bon matí, molts fidels es van reunir per a aquesta pregària que recorda el camí que Jesús féu, carregant la creu al coll, abans de la seva passió i mort.

Pels carrers del barri antic de la ciutat de La Seu d’Urgell, acompanyats pel Rector i Vicari General, Mn. Ignasi Navarri, els fidels van meditar els passos que Jesús va fer en morir a la creu, en un clima de silenci i pregària.

També pels carrers del barri de Santa Magdalena de La Seu d’Urgell, va tenir lloc un devot Via Crucis presidit per Mn. Jordi Miquel. L’Arquebisbe Joan Enric va donar la benedicció al final ja dins l’església.

A Escaldes-Engordany, com a d’altres parròquies d’Andorra i del bisbat, Mn. Jaume Soy va celebrar el Via Crucis a l’interior de l’església. També es van celebrar Via Crucis a Sant Julià i a moltes altres parròquies. Preveres, diaques i laics agents pastorals es multipliquen aquests dies a la geografia del bisbat per tal d'ajudar la pregària comunitària a molts indrets que en altres ocasions no és possible.

Més tard, i presidit pel Sr. Arquebisbe, a la Catedral tingué lloc l’Ofici de Lectura ampliat amb les Lamentacions i la Passió del Senyor, i seguidament la Pregària dels Laudes (conjunt anomenat Ofici de tenebres) amb bona participació de fidels. Aquest Ofici agrupa sacerdots, seminaristes, persones de la vida consagrada de la Ciutat, i un bon grup de fidels que celebren així la Litúrgia orant de l’Església en els dies sants de la Passió, la Mort i la Resurrecció del Senyor.