Els joves celebren la Pre-Pasqua a Bastanist

Dels dies 1 al 3 d’abril van celebrar la convivència Txt de Pre-Pasqua un grup de 27 persones, entre adolescents i joves de les parròquies del nostre Bisbat (Puigcerdà, Llívia, Osseja, La Seu d’Urgell, Noves de Segre, Balaguer i Tornabous) i els monitors i intendents acompanyants, en Lluís Plana, Delegat de Joventut; M. Carme Girart, Coordinadora;  Ramon, Gemma; el Diaca Mn. Antoni M. Serra; i de Mn. Àlex Vargas, que hi passà tota una jornada i ens presidí l’Eucaristia dominical; en Pau que s’estrenà com a pre-monitor i l’Oriol en la intendència. La trobada es va celebrar a la Casa de Colònies Santuari de Bastanist, al Baridà.

Van ser tres dies intensos, en els quals es van combinar la reflexió, la pregària i les sortides per l’entorn, amb excursions per la natura que envolta Bastanist als peus del Cadí.  Dies de comunió de vida, re-encontres, noves coneixences, pregària i reflexió, celebració i festa, treball personal en solitud i silenci, treball de grup i comunió. Tot  això viscut al voltant de l’eix central triat per a aquests dies: “Amb Jesús, Pedres Vives”, descobrint passatges bíblics que utilitzen la pedra simbòlicament, “…que aquesta pedra es converteixi en pa…”, “qui estigui net de culpa que llenci la primera pedra…”, “us trauré aquest cor de pedra i us en donaré un de carn…”, “la pedra que rebutjaven els constructors ara corona l’edifici”, “el diumenge de bon matí, les dones arribaren al sepulcre, van trobar que la pedra havia estat apartada del sepulcre…”.

Dissabte escoltàrem amb molta atenció el testimoni de tres persones molt vinculades als nostres grups TXt, la Mariona, en Lluís i en Ton, tres testimonis colpidors que ens explicaren com han patit una esquerda (dolor) en la seva “pedra viva”, que els ha transformat i com han trobat la Llum i la força per transformar les seves vides en donació i amor cap a ells mateixos, cap als altres i cap a Déu; experiències de Creu, Solitud i Resurrecció.

Els participants hem experimentat el goig de la presència de Jesús enmig dels qui s’estimen, marxant renovats cap a les llars, amb la consciència d’un esperit missioner i d'obsequiar allà on anem el que hem rebut i viscut. Vam acompanyar amb goig la Michèle i en Pau que feren el compromís amb els grups TXt i reberen de part dels seus monitors el fulard (verd i blau, colors que simbolitzen el Cel i la Terra que s’uneixen).

Bona pasqua!