Presentació de les Actes del Simposi sobre Teologia fonamental del sacerdoci

La Facultat de Teologia de la Universitat San Dámaso (UESD), el “Centre de Recherche i d'Anthropologie des Vocations”, la Comissió Episcopal per al Clergat i els Seminaris, i la Càtedra Mossèn Sol (Universitat Pontifícia de Salamanca) van organitzar a Madrid la Jornada “Per a una Teologia Fonamental del Sacerdoci. Presentació de les actes del Simposi Internacional dels dies 17-19 febrer 2022”.

L’acte va tenir lloc el dia 15 de març al saló d'actes del Seminari Conciliar de Madrid i fou presidit per l'Arquebisbe de Madrid i gran canceller de la UESD, Cardenal Carlos Osoro. A l’obertura van intervenir el President de la Comissió Episcopal per al Clergat i Seminaris, Mons. Joan-Enric Vives; i 4 dels 5 espanyols que van tenir ponències en el Simposi: el Degà de la Facultat de Teologia de la Universitat San Dámaso, Gabriel Richi; el professor de la Universitat Pontifícia de Salamanca, Gaspar Hernández Peludo; així com els professors Ángel Cordovilla, de la Universitat Pontifícia de Comillas, i Félix Arocena, de la Universitat de Navarra, que van dissertar sobre Qüestions actuals sobre el ministeri presbiteral.

El Cardenal Marc Ouellet, prefecte del Dicasteri per als Bisbes, va clausura la trobada amb la ponència “Per a una teologia fonamental del sacerdoci”. Després van tenir un dinar fratern AL Seminari de Madrid.

El llibre de les Actes en espanyol, en dos volums i 1.000 pàgines, ha estat editat a Publicacions Claretianes, i recull totes les ponències i comunicacions del Simposi tingut a Roma el 2022. Nombrós públic hi va assistir i entre ells el Cardenal Antonio M. Rouco, el Bisbe auxiliar de Madrid Jesús Vidal, els Directors del Secretariat de l Comissió de Clergat i Seminaris i el Vicari general d’Urgell Mn. Ignasi Navarri.