50 anys de la mort de Mn. Pere Relats i nova Residència geriàtrica al Poblenou

Aquest 2023 s’escauran els 50 anys de la mort en accident de muntanya del jove sacerdot de 38 anys, Mn. Pere Relats i Arimon, fill de Lliçà d’Amunt i Vicari de la Parròquia de Sta. Maria i St. Bernat Calvó del Poblenou de Barcelona. Va morir als Encantats, municipi d’Espot el 8 d’agost de 1973. Ell, havia impulsat l’atenció als ancians i als malalts del barri del Poblenou de Barcelona, i la seva mort va incentivar el Sr. Jaume Batlle i altres generosos feligresos a crear un Grup d’atenció a l’ancianitat i posteriorment van obrir dos pisos com a miniresidències, sempre amb esperit humanista cristià. Hi ha una gran xarxa de voluntariat i molta gent hi fa aportacions econòmiques. Anys més tard van poder obrir una àmplia Residència Pere Relats al carrer Venero, amb 96 places d’interns i 20 de Centre de dia. Ara, després d’una deixa testamentària, s’animen a obrir una altra Residència a prop, amb la cooperació de l’Ajuntament de Barcelona que ha facilitat la permuta de terrenys a la Fundació que actualment presideix la Sra. Montse Carrés.

El dia 25 de febrer es van reunir al davant del solar on serà construïda aquesta segona Residència i dins un ambient de festa i d’homenatge a Mn. Pere Relats, amb la presència dels seus familiars, i va ser col·locada la primera pedra del nou edifici. Hi va ser present Mons. Joan-Enric Vives que va conviure quan era diaca amb Mn. Pere, Mn. Joan Soler, l’actual Rector Mn. Francesc Romeu, així com el Regidor de l’Ajuntament de Barcelona, conselleres de Districte, antics i actuals membres del Patronat, amb l’ajut dels mantenidors Srs. Robert Edo, Pere Clarós, Josep Bou i altres col·laboradors. Al final de l’acte va dirigir unes emotives paraules el nebot de Mn. Pere, Sr. Vicenç Relats, periodista en actiu, que va rememorar la figura del gran i humil sacerdot que fou Mn. Pere Relats i Arimon.

Els actes d’homenatge s’aniran succeint al llarg del 2023, entre els quals una trobada de familiars i amics a Espot amb motiu de l’aniversari de la seva mort, que s’escaigué el 8 d’agost de 1973.