Jesús Alturo i Tània Alaix presenten noves troballes sobre l’origen de la llengua catalana

Els investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Jesús Alturo, catedràtic del Departament de Ciències de l’Antiguitat i l’Edat Mitjana i Tània Alaix, investigadora del Seminari de Paleografia, Codicologia i Diplomàtica, han dut a terme els últims anys una recerca en què han analitzat milers de manuscrits d’arxius i biblioteques històriques catalanes, espanyoles i de països com França, Itàlia i el Vaticà.

Dilluns, 27 de febrer, a les 10,30 h, a la Biblioteca de Catalunya, els investigadors presenten als mitjans els resultats d’aquest treball, en què aporten una visió nova sobre l’origen del català, amb noves troballes sobre els testimonis escrits més antics identificats fins ara i els personatges que els van crear. Els mitjans interessats podran veure a la Biblioteca alguns dels documents que han estudiat els autors per arribar a les seves conclusions.

El mateix dilluns, a les 19 h, es presentarà oficialment l’estudi, que publica l’editorial La Magrana sota el títol “Lletres que parlen”, a la Sala d’Actes del Seminari Diocesà de La Seu d’Urgell, en un acte presidit per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, i pel responsable de l’Arxiu Capitular d’Urgell i Degà del Capítol de la Catedral, Mn. Benigne Marquès.
destacat lletres