Conferència sobre la força de la comunitat, del Dr. Torralba

Francesc Torralba, Doctor en Filosofia i Teologia, va dictar una conferència sobre “la força de la comunitat”. Era a tercera xerrada-diàleg que la Comissió de Formació del Consell de Pastoral de Guissona ha portat a terme. Es va dur a terme a la Sala de Plens de l’Ajuntament de la població,  que va aplegar un nombrós públic, a partir de les vuit del vespre, el 14 de febrer, i va comptar amb l’assistència de representants del consistori i del Consell parroquial, encapçalat pel Rector de la Parròquia, Mn. Ramon Balagué.

El Dr. Torralba va desgranar els conceptes que fan forta una comunitat. Va explicar que la persona està creada per a viure en comunitat. Aquesta realitat implica tres aspectes importants:

El primer és la tolerància. És el graó, diríem, menys important. Ser tolerant implica d’alguna manera acceptar sense massa compromís el que un altre fa. Aquest sentit de tolerància pot portar a ser tan condescendents que tot “passa bou per bèstia grossa”. Tots sabem que hi han actituds i actes  que no poden ser tolerades ni tolerats.  

El segon, sería l’acceptació. Accepto l’altre; Això implica renunciar a voler-lo fer o pensar com jo actuo i com jo penso. Ell/ella ha de ser ell/ella. No podem exigir que sigui com jo vull, sinó com ell o ella ha de ser.

El tercer, aprendre. De l’altre sempre puc aprendre i l’altre de mi. És el graó superior per a poder viure en comunitat.

La conferència fou seguida amb una escolta atenta, i el diàleg fou participatiu i aclaridor.