Diumenge de la Paraula

El diumenge 22 de gener, tercer de durant l’any, dins la setmana de pregària per la unitat dels cristians, l’Església celebra el Diumenge de la Paraula de Déu, instituït pel papa Francesc en la Carta apostòlica “Aperuit IIlis”, de 30 de setembre de 2019, en la qual el Papa convida l’Església universal a dedicar un diumenge complet a la Paraula de Déu. El lema d’enguany és “Us anunciem el que hem vist i sentit” (1Jo 1,3).

Coincidint amb aquesta jornada, les diòcesis amb seu a Catalunya celebren, del 22 al 28 de gener, la 7a Setmana de la Bíblia, amb el lema “Us anunciem allò que hem vist i sentit”, que ens convida a contribuir per tal que la Paraula de Déu ressoni dins els cors adolorits, especialment en aquests moments en què encara vivim sota els efectes de la pandèmia, de la guerra que pateix el nostre continent i altres problemàtiques com la precarietat laboral i econòmica, la incertesa o les malalties.

Durant aquesta 7ª Setmana de la Bíblia, a més del que organitzin les parròquies i comunitats per enfortir la presència del text bíblic, refermar l’adhesió cordial a la Paraula i mostrar els tresors continguts en el text revelat, Mn. Ramon Sàrries, Rector i Arxiprest d’Andorra, ha preparat uns Comentaris als salms responsorials de la missa d’aquesta setmana, per centrar la reflexió.