“Gràcies per tant!”, ens diuen els responsables de les Delegacions diocesanes d’Economia. I ens recorden que cal que tots siguem agraïts a les aportacions generoses dels germans. La “construcció de l’Església” es va fent a la catequesi, la pastoral juvenil, la pastoral envers les famílies, les colònies i altres activitats d’esplai, els seminaris i la formació dels laics, l’atenció als malalts, l’ajut de càritas envers els pobres, les missions i l’ajuda al tercer món, el manteniment del necessari personal contractat per a les accions pastorals, l’acció tan àmplia dels religiosos i religioses, els mitjans de comunicació social, els temples i altres dependències d’acció pastoral… Amb el vostre ajut podem anar-ho fent i ampliant, segons les necessitats que tenim o que van apareixent, i que són grans. Ajudar és la manera que tenim de fer-nos-en corresponsables, i ho ajudarem si ens ho estimem. Gràcies per fer-ho possible!
Amb el 0,7% del que aportem per l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) destinat a l’Església del que es recull a través de les declaracions de la renda (marcant la casella), i que és compatible amb la destinació a d’altres fins socials, anem fent camí cap a l’autofinançament, amb un esforç de major transparència informativa dels nostres comptes. No es dóna una aportació directa de l’Estat, i tampoc no és un diner públic, sinó que lliurement l’assignen o no els ciutadans, a una confessió religiosa o a una finalitat social, o a les dues a la vegada. No cal que siguin membres d’aquella confessioó; simplement molts en són simpatitzants o veuen bé el que fa i com actua.
Gràcies per les aportacions de tots, ja que és evident que l’Església viu fonamentalment del que els fidels aporten amb llibertat i responsabilitat. Siguem-ne conscients, i agraïm aquesta Diada de la Germanor diocesana.
Joan-Enric Vives, arquebisbe d'Urgell
Fulletó "La nostra Església" (PDF)
Pàgina web "Por Tantos"
