XIV Trobada de monitors de la FEMN 2022 a Aina

El cap de setmana 22 i 23 d’octubre a la Casa de Colònies d’Aina, a Canillo (Principat d’Andorra), 160 persones, entre monitors i monitores dels diferents centres d’esplai de la FEMN (Fundació d’Esplais Mare de Déu de Núria), grups d’adolescents i joves del Bisbat d’Urgell i equips d’intendència de les colònies, es van aplegar en la XIV Trobada de monitors de la FEMN.

Fou una convivència de fe i d’aprofundiment en la tasca d’evangelitzar els joves a través del temps de lleure amb l’alegria de retrobar-se presencialment després de la pandèmia. L’Eucaristia compartida, jocs, taules rodones, pregària, reflexió i temps de lleure entre els monitors van servir per enfortir els lligams de comunió.

Ja des de feia mesos l’equip organitzador format per monitors dels diferents centres d’esplai i de l’equip de Formació, posaven fil a l’agulla per preparar aquesta trobada post-pandèmia amb el lema: “El vincle que ens dona força” amb la finalitat de reforçar la identitat cristiana i la cohesió de les diferents realitats en el context del relleu generacional: l’arribada de nous monitors i monitores que van ser nens i nenes participants de les colònies i l’acomiadament i agraïment d’altres que han contribuït de manera exemplar en la construcció i creixement de la nostra Fundació. A la trobada s’hi feu present l’antic president de la FEMN, Sr. Eloi Villalta, i membres de l’antic equip directiu, Jordi Teixidor i Elisabet Valls. El President actual, Sr. Santi Amores, en un moment puntual i entranyable de la Trobada, en nom del patronat va dedicar unes paraules d’agraïment i els van obsequiar amb uns “fofutxos”. 

Des d'El Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC), van participar la presidenta Anna Grau, el vicepresident Joan Morte i el vocal del consell directiu Pau Pujol. Des de la Delegació de Joventut del bisbat la seva coordinadora Mari Carme Girart. L’Eucaristia de diumenge va estar presidida pel consiliari de la Fundació, Mn. Joan Pau Esteban, i concelebrada per Mn. Ramon Rossell, rector de Canillo. Tots els participants, diumenge a la tarda després de compartir el dinar de germanor, es van aplegar als exteriors de la casa de Colònies d’Aina per cantar l’hora dels adeus amb el cor ple d’experiències i agraïment per l’acollida rebuda mentre els aixoplugava una fina pluja d'esperança.