25 i 75 anys de professió religiosa a la Sda. Família d’Urgell

Els dies 18 de setembre i 8 d’octubre de 2022 van tenir lloc a l’església de la residència de la Sagrada Familia d’Urgell de La Seu d’Urgell dues Eucaristies d’acció de gràcies per la professió religiosa de dues religioses de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, la Gna. Vanessa Duria i la Gna. Ramona Sentís Serra.

La Gna. Vanessa va celebrar 25 anys de la seva professió religiosa amb una Eucaristia d’acció de gràcies presidida pel Vicari General i Rector de la Parròquia, Mn. Ignasi Navarri. La Gna. Ramona va complir 75 anys de la seva professió religiosa en una Eucaristia d’acció de gràcies presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric.

A les Eucaristies hi van assistir membres del Govern General de l’Institut, encapçalades per la Superiora General Laura Garione, familiars i amics de les dues Religioses, les Germanes de les comunitats on ara resideixen, sacerdots vinculats a les parròquies i comunitats que les dues religioses han servit pastoralment i fidels que les coneixen a les dues i han col·laborat pastoralment en diverses tasques, la Gna. Vanessa, especialment en l’educació i en el col·legi Mare Janer d’Andorra, i la Gna. Ramona, en el camp de l’educació a Lleida, durant llargs anys de la seva vida, i al col·legi de Cervera.

Celebrar l’Eucaristia d’acció de gràcies pels 25 i pels 75 anys de vida consagrada és agrair a Déu el do de la fidelitat de dues dones, professes en la seva joventut, que van donar el millor de la seva vida pel seguiment de Crist dins del carisma de la Beata Anna Maria Janer, seguint allò que ella va ensenyar: “estimar-te, Senyor, i servir-te sempre i en tot”, tal com recull l’himne de la Beatificació de la Beata Anna Maria Janer. Una fidelitat que ha acompanyat les dues religioses, al llarg de 25 i 75 anys respectivament, en els diversos serveis que han anat desenvolupant seguint els consells evangèlics de pobresa, obediència i castedat sota el carisma fundacional de la Beata Anna Maria Janer.

Precisament les dues religioses van celebrar l’Eucaristia en l’església de la residència de la Sagrada Família d’Urgell on reposen les despulles de la Beata Fundadora Anna Maria Janer que l’any 2011 va ser solemnement beatificada a La Seu d’Urgell i que és un lloc molt estimat per totes les Germanes de l’Institut religiós.

Un dinar de germanor a la residència per agrair i homenatjar les dues religioses va cloure la celebració joiosa en ambdues ocasions.