Trobada amb participants del Bisbat d’Urgell de la PEJ 2022

La Delegació de Joventut avança en la preparació en el proper Pelegrinatge Europeu de Joves a Santiago, que fan conjuntament algunes diòcesis amb seu a Catalunya, Andorra i Mallorca. El diumenge 10 de juliol tingué lloc a La Seu d’Urgell una trobada de l’organització amb la majoria dels participants del Bisbat d’Urgell, on es van poder presentar i conèixer personalment. Aquests participants venen d’arreu del bisbat: Andorra, Balaguer, La Seu, Puigcerdà, Guils i Oceja.

Es van poder omplir les credencials del Camí de Sant Jaume,  es repartí una llibreta que servirà de dietari pel Camí i l’estada a Santiago, i on els participants ja vam poder fer un primer escrit expressant el motiu que ens mou a fer el pelegrinatge. Hi hagué també una part més pràctica on s’explicà la ruta, tot allò que hem de dur a la motxilla, el programa que se’ns proposa des de l’organització i al qual som convidats a participar amb obertura, promptitud i generositat.

El Camí de Sant Jaume es pot viure i realitzar de moltes maneres diferents, sols, acompanyats, en grup... Aquest cop, la proposta és amb un grup gran de 350 persones provinents d’arreu de Catalunya, Andorra i Mallorca; i un cop arribats a Santiago ens trobarem molts d’altres peregrins d’arreu d’Europa (ja hi ha més de 10.000 joves apuntats).

Durant l’any 2022 estem en l’Any Sant Compostel·là (per una pròrroga de l’any 2021), una oportunitat que ens convida a posar-nos en camí, que en aquest caminar no estem mai sols, que anem acompanyats. Seguir un procés d’esperança, obert a nous reptes, que ens ajudi a trobar-nos amb nosaltres mateixos i amb els germans i, per tant, amb Déu. A comprometre’ns amb la nostra societat, cadascú en la seva realitat concreta.

Del 29 de juliol al 3 d’agost ens posem en Camí, la nostra ruta partirà des de la ciutat de Lugo, passant per Friol, Melide, Arzúa, Pedrouzo i Santiago. A partir del dia 3 i fins al 7 d’agost participarem d’una gran varietat d’esdeveniments: catequesis, tallers, xerrades, concerts, teatres, actuacions, música en directe, etc., tindrem temps per pregar, celebrar, créixer i compartir amb tots els joves participants.