Trobada amb Mons. Stepan Sus, bisbe aux. de Kyiv

Durant els dies que visita les comunitats ucraïneses de Catalunya, el dia 25 de juny l’Arquebisbe Joan Enric Vives va tenir un fratern encontre a Barcelona amb el Bisbe auxiliar grecocatòlic de Kyiv, Mons. Stepan Sus. Els dos ja mantenen un contacte habitual per seguir la situació del conflicte armat a Ucraïna, a través del Vicari General Mn. Ignasi Navarri i el sacerdot ucraïnes Mn. Taras Kogut, que té cura de diverses comunitats de Guissona i entorn.

El Bisbe Stepan Sus va informar l’Arquebisbe Vives de la situació a Ucraïna de primera mà, així com de les visites als refugiats presents a diversos països europeus que està visitant per delegació de l’Arquebisbe Major de Kyiv (Àustria, Alemanya, Lituània, Polònia…). També va explicar-li les darreres novetats del conflicte armat i la situació tan difícil de la població civil. Mons. Vives li va adreçar unes paraules de solidaritat i li va lliurar una ajuda solidària per als sacerdots i els ferits.

Mons. Vives també el va informar de la situació dels ucraïnesos refugiats al Bisbat d’Urgell, especialment la comunitat de Guissona, i li va mostrar com havien pogut participar joiosament a la 5a. Jornada diocesana d’Urgell el passat dia 18 de juny, a través de la seva coral.