Les escoles confessionals d’Andorra aprofundeixen sobre els cristians d’Orient
El P. Eeckhout va comentar l’origen, grecoromà o hebreu, d’alguns símbols emprats pels primers cristians a Orient i el seu significat: el peix, un mètode d’identificació; la creu, com la Salvació; la unció als Profetes;..., també el de paraules molt utilitzades en la nostra litúrgia com Al·leluia, Hosanna, Amén,... Termes que, sovint, van ser adoptats pel Judaisme i l’Islam.
Amb una breu pinzellada a la història de Jerusalem, els alumnes van poder conèixer la ciutat, amb 1000000 d’habitants, la seva política, i amb una especial menció, el Sant Sepulcre, la seva destrucció per part dels romans, la posterior reconstrucció en temps de l’emperador Constantí El Gran i l’última restauració del S. XX.
Els alumnes li varen preguntar per la vestimenta blanca que duia, el rosari, el llac de Genesaret, temes diversos per un home de Déu que viu la realitat de l’avui amb la visió clara d’on venim.
A Jerusalem, -Ciutat Santa- encara hi conviuen les tres religions, cristians, jueus i musulmans; totes amb un sol Déu.
Cal remarcar que tota la informació transmesa pel Pare Dominique va ser molt interessant i que els alumnes en tot moment van estar molt receptius, intervenint amb preguntes o responent les que els realitzava el Ponent.