Càritas Andorrana i Fundació Crèdit Andorrà arriben als 10 anys de col·laboració mútua

La Fundació Crèdit Andorrà compleix deu anys col·laborant amb Càritas Andorrana. La col·laboració es va iniciar el novembre del 2011 i es va materialitzar en un conveni l’any 2013, destinat a formalitzar el compromís de l’entitat per ajudar de manera periòdica les persones d’Andorra més necessitades, a través del Banc d’aliments. Aquesta ajuda es tradueix, d’una banda, en vals de compra de productes frescos als supermercats i, de l’altra, en el subministrament de productes alimentaris, d’higiene i de la llar de primera necessitat.

Des de l’inici de la col·laboració la Fundació Crèdit Andorrà ha aportat més de 217.000 euros d’ajuda en productes alimentaris i d’higiene. Durant el període del gener al novembre del 2021 han estat ateses 252 famílies, que corresponen a un total de 508 persones, de les quals el 47% són persones residents de forma efectiva a Andorra i la resta formen part del col·lectiu de temporers. Durant aquests mesos, l’aportació econòmica de la Fundació ha ascendit a més de 47.000 euros. Aquesta xifra representa el 83% dels ingressos totals i ha permès cobrir gairebé el 45% de les despeses del projecte del Banc d’aliments.

La Fundació ha ampliat durant els últims anys el seu suport a les diferents entitats socials del país amb què coopera, amb l’objectiu de contribuir a donar resposta a les necessitats de la població. Les circumstàncies actuals, com a conseqüència de la Covid-19, han agreujat la situació econòmica de moltes famílies que s’acullen a aquestes ajudes.

Aquest any la campanya que organitza Càritas Andorrana per Nadal porta per títol #SomMésPoble i pretén sensibilitzar els escolars del país i empreses de la situació social a Andorra, i conscienciar sobre les causes i conseqüències de la pobresa i l’exclusió en el nostre entorn més immediat.

La Fundació Crèdit Andorrà col·labora en aquesta campanya de Nadal amb l’aportació de més de 800 unitats de productes alimentaris.