Es clou la Setmana de Cinema Espiritual amb una àmplia participació

La X Setmana de Cinema Espiritual d’Andorra es va cloure el divendres 12 de novembre amb la participació de 2.522 joves. Dijous al vespre va tenir lloc l’acte de lliurament del Premi de curtmetratges organitzat pel Departament de Joventut de la Conferència Episcopal Espanyola, que es va dur a terme al Cinema Carlemany. El premi fou lliurat en un ambient de companyonia entre els alumnes i la Delegació d’Ensenyament, encapçalada pel Delegat, Mn. Pepe Chisvert, i amb l’assistència de l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries.
Els alumnes de quart d’ESO del Col.legi Mare Janer al Principat d’Andorra van rebre el segon premi pel seu curtmetratge “Crisis Help”, que va comportar un Ipod per cada alumne i un programa d’edició de vídeos per a l’escola, així com entrades a Caldea i Naturland.
La X Setmana de Cinema Espiritual, de cinema amb valors, s’ha dut a terme entre els 8 i el 12 de novembre al Principat d’Andorra, a la Seu d’Urgell (1ª edició) i també a Balaguer (5ª edició), i hi han participat els alumnes de les escoles dels tres sistemes educatius d’Andorra a través dels professors i mestres de religió. A la Seu d’Urgell hi han participat 805 alumnes, i a Balaguer han participat els alumnes de tercer cicle de primària i d’ESO. Hi ha col·laborat a Andorra, el cinema Illa Carlemany, a Escaldes-Engordany; a La Seu d'Urgell, el Cinema Guiu; i a Balaguer les projeccions s'han dut a terme al Santuari del Sant Crist.
El cinema espiritual aborda en les seves realitzacions els grans interrogants sobre el sentit de la vida i de la mort, les relacions personals i els camins de l’amor, la justícia i les exigències ètiques de la solidaritat, la llibertat i el discerniment en l’elecció, el perdó i la reconciliació, la lluita del bé i el mal o el misteri de la bellesa.
Aquesta activitat, organitzada per la Delegació d’Ensenyament, va dirigida als alumnes de 5è i 6è curs de primera ensenyança o primària i als alumnes de secundària i batxillerat, i no només als inscrits a l’assignatura de religió, de manera quer tots els joves puguin participar.