Donació del calze i la patena del Dr. Ramon Torrella al Seminari Major Interdiocesà

El dia 15 d’abril de 2021, el Seminari Major Interdiocesà on resideixen els seminaristes d’Urgell va rebre la donació d’un calze i d’una patena que havien pertangut a l’Arquebisbe metropolità de Tarragona, Dr. Ramon Torrella i Cascante (1923-2004). El calze i la patena havien estat oferts a l’Arquebisbe per un monjo cartoixà de Montalegre, que havia cisellat totes dues peces.

La donació va arribar de mans de Mn. Josep Maria Serra, canonge de la Seu tarragonina i antic secretari personal del Dr. Torrella, i de Mn. Josep Mateu, actual rector del Seminari de Tarragona. El calze i la patena restaran en dipòsit al Seminari Major Interdiocesà.

El Dr. Ramon Torrella fou arquebisbe metropolità de Tarragona, entre 1983 i 1996, i juntament amb els bisbes de la Província eclesiàstica Tarraconense va ser el fundador del Seminari Major Interdiocesà l’any 1988.

Aquesta donació coincideix amb la joiosa celebració dels vint-i-cinc anys del Concili Provincial Tarraconense, el qual va ser promogut i presidit per l’Arquebisbe Ramon Torrella l’any 1995. De fet, la memòria del Dr. Torrella és ben viva en el Seminari Major Interdiocesà gràcies al fet que la seva aula de conferències ja porta el seu nom.