Aina celebra el tradicional curs d’esquí de fons, incentivant la convivència entre joves

AINA fa tot el que pot per continuar l’obra social, lúdica i educativa de la Mare de Déu de Meritxell, una de les quals és el curs d’esquí de fons que des de l’hivern de 1983 s’organitza els caps de setmana del mes de gener.

Claudi Benet, del Club Pirinenc, mestre i monitor, recorda als joves que l’esquí de fons és l’esport més complet, com ho és la natació, amb l’avantatge que l’esquí permet i facilita la convivència, base de l’educació dels infants i adolescents. Aquest és el motiu pel qual AINA duu a terme els cursos, des del dissabte fins al diumenge tarda en règim de pensionat... Des del repartiment de material, amb primeres lliscades a l’espai d’AINA, els cants, la missa jove, fins la vetllada, tot és important. Diumenge, esquiada de cinc quilòmetres a la Vall d’Incles cantada per mossèn Cinto Verdaguer. Dinar de germanor i repartiment dels diplomes segons els quilòmetres lliscats.

En la neu més verge, gratuïta, regal de la naturalesa andorrana descobrim un paisatge transfigurat  que ens fa igual a tots. Ens pacifica. La cosa més lletja la fa bonica. Ens allibera de l’estrès de la pandèmia. La neu ens fa sentir infants. La neu dels fons ens ensenya el valor del silenci. El silenci és un regal del cel. Tota aquesta bellesa és el comparteix AINA en els tres caps de setmana d’esquí de fons amb els infants.

Lamentem que pel protocol sanitari andorrà no es pot compartir el curset amb la mainada de Bellcaire i Térmens amb els d’Andorra. Els del Pla d’Urgell han tingut el curset  els dies  15 i 16 de gener. Els fondistes d’Andorra els tindran els dies 22 i 23 , i 29 i 30 de gener. Donem les gràcies per tot el suport que ens donen les autoritats andorranes. També els monitors voluntaris que viatgen des de la Universitat fins a AINA per programar, donar les classes i animar cada un dels cursets.

Celebracions de la beata Anna M. Janer

Durant el mes de gener, els centres educatius de la xarxa d’escoles de la Sagrada Família d’Urgell celebren la festa de la seva fundadora la Beata Anna Maria Janer. Així, durant la jornada del dimarts 18 de gener, la comunitat educativa del col·legi Sant Ermengol va gaudir de diferents activitats, entre les quals cal destacar les celebracions de la Paraula per a Infantil i Primària i l’eucaristia dels alumnes de Secundaria presidides per Mossèn Pepe Chisvert. El programa festiu comptava també amb jocs de taula, activitats esportives i cinema, entre d’altres propostes, totes elles adaptades a la situació sanitària actual.

També, amb motiu del mes janerià, alumnes, personal docent i no docent han confeccionat un acolorit mural en un dels rebedors principals de l’escola.

Mons. Vives rep la Consellera d'Acció Exterior de la Generalitat

L'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Mons. Joan-Enric Vives i Sicília, va rebre el dilluns 17 de gener de 2022, la Consellera d'Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sra. Victòria Alsina, al Palau Episcopal. La Consellera anava acompanyada del Director General de Prospectiva i d'Innovació en l'Acció Exterior, Sr. Joan M. Piqué.
A la reunió la Consellera va voler explicar a l'Arquebisbe les prioritats del seu departament en els propers mesos.


Pregar per la unitat, pregar pel sínode

De cara a la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, que tindrà lloc del 18 al 25 de gener, la Secretaria general del Sínode dels Bisbes i el Pontifici Consell per la Promoció de la Unitat dels Cristians ofereixen aquesta pregària, inspirada en el tema de la Setmana de Pregària, que es podria adjuntar a les propostes ja fetes:

“Pare celestial,
com els Mags van viatjar vers Betlem guiats per l’estrella,
així, amb la vostra llum celestial,
guieu l’Església Catòlica perquè camini unida a tots els cristians
durant aquest període sinodal.

Com els Mags estaven units en la seva adoració de Crist,
apropeu-nos al vostre Fill
i apropeu-nos també els uns als altres,
de manera que donem un signe de la unitat que Vós desitgeu
per a la vostra Església i per a tota la creació.

Us ho demanem per Crist Senyor nostre. Amén”.