×

Avís

JFolder: :files: La ruta no és un directori. Ruta: /var/www/vhosts/bisbaturgell.org/httpdocs/images/galeries/16122740anyscoralpontsicana

Excursió de les Parròquies de la Vall Fosca al pessebre monumental de Sort i Esterri d’Àneu

El dia 30 de desembre, de ple dins les festes nadalenques, una colla de fidels de les Parròquies de la Vall Fosca van organitzar una excursió a diverses parròquies del Pallars Sobirà.

La primera parada fou a Esterri d’Àneu on van visitar l’eco-museu de les Valls d’Àneu on es mostra els tipus de vida que es portava fa cent anys a les nostres contrades i masies. Molts d’ells han reviscut aquells espais que potser havien vist de petits a casa seva. Tot seguit Mn. Andreu Rodríguez, rector de la parròquia de Sant Vicenç d’Esterri, els rebé i els mostrà els dos pessebres que tenen exposats a l’església (un d’ells fet pels infants de catequesi) així com diversos elements del romànic que conserven, de manera especial una pica baptismal.

La segona parada fou per a contemplar la Vila closa d’Escaló i fer-ne una explicació del Crist trobat de temps medievals i conservat en aquests moments al MNAC. Tot seguit els fidels de la Vall Fosca compartiren taula, tot celebrant les festes de Nadal.

A la tarda foren rebuts a l’església parroquial de Sant Feliu de Sort pel Sr. Benjamí, bon col·laborador de la parròquia i de professió fuster. Ell s’encarrega des de fa molts anys de construir un pessebre monumental dins l’església que mereix ser visitat. En aquest pessebre s’hi troben diversos elements característics de les comarques pallareses i de diversos oficis més valorats. Fins i tot hi és representada de forma excepcional el relleu muntanyenc de l'anomenada “geganta adormida”, visible des de diversos llocs de les comarques del Pallars. La visita finalitzà amb una cantada de nadales als peus de la imatge de l'Infant Jesús.

Basilea serà la ciutat acollidora de l'Encontre Europeu de Taizé 2017

La comunitat de Taizé va donar a conéixer als milers de joves el nom de la propera ciutat acollidora del Pelegrinatge de Confiança i l'Encontre Europeu de Joves convocat pels monjos en la pregària comuna de la nit, el divendres 30 de desembre: serà a Basilea, a Suissa. 
Les quinieles dels joves d'Urgell es van veure refrendades en part, perquè era un dels noms que sonava entre els grups durant el dia. El grup acompanyat per Mn. Ivan Ayala i M. Carme Girart van assistir durant el dia a les activitats programades, pregant de manera molt participada en la pregària del matí, en les reflexions en els petits grups a la parròquia, en la pregària del migdia i la nit i en els tallers que es van convocar a la tarda, entre ells la Hannekah, una celebració de tradició jueva a la que hi van poder assistir tots; la coneixença de la Mare Maria Skobtsova (1891-1945), una santa ortodoxa; una película sobre setze moments de la vida del fundador de la Comunitat de Taizé, el Germà Roger; alguns van compartir la seva experiència de fe com a professionals (advocats, mestres...) d'algunes persones letones; visita a la catedral ortodoxa de Riga de la Nativitat. També van disposar de temps per anar en metro fins el mar Bàltic, ja que aquesta és la primera trobada que se celebra a la vora d'aquest mar.
Un dia de gran intensitat, que a la nit va acabar a les famílies d'acollida, amb les que van compartir un àpat tradicional letó i menjars tradicionals catalans fets pels joves.
Durant el dissabte, i després de la pregària matinal, els joves participaran en els tallers "Què podem fer per la nostra llar comuna, la tierra?" fent una reflexió sobre qüestions ambientals urgents basades en l'encíclica del Papa Francesc "Laudato Si"; "Com escapar de les adiccions? quin camí hi ha?", amb històries personals i testimonis; es farà una visita al Museu Nacional d'art ; i "La creació de Déu segons el que veu un científic, en una refelxió pel Prof, Vyacheslavs Kashcheyevs, especialista en física quàntica y nanotecnología de la Universidad de Letònia. També hi ha la possibilitat de conéixer la música tradicional del país, la dansa i el "kokle" (instrument antic letó).
A la nit, preparan la festa de les Nacions, amb la que tancaran l'any.

Consagració de les famílies a la Sda. Família de Natzaret i festa amb les Religioses

El dia 30 de desembre l’Arquebisbe d’Urgell va celebrar la Festa de la Sagrada Família amb les Religioses de la Sda. Família d’Urgell, a La Seu d’Urgell, prop del sepulcre de la beata Anna M. Janer, i dins l’Eucaristia va consagrar un any més les famílies de la Diòcesi a les mans de Jesús, Maria i Josep.

Acompanyat pel Secretari general del Bisbat, va presidir una joiosa trobada de les Comunitats de La Seu i Andorra, i l’Eucaristia d’acció de gràcies, dins la qual és tradició que les Germanes de la Sda. Família d’Urgell renovin els seus vots i facin ofrena perenne al Senyor de la seva vida consagrada.

L'Arquebisbe Joan-Enric presidí l'Eucaristia d'acció de gràcies i glossant les lectures proclamades en la festa litúrgica de la Sda. Família animà les Germanes a viure la seva consagració amb joia i subratllà el valor de l’obediència a la Paraula de Déu, al Superior legítim i a l’Església, com expressió del despullament personal i de fer realitat en la pròpia vida el salm 36: Encomana al Senyor els teus camins; confia en Ell, deixa'l fer, abandonant-se a les mans de Déu. L’Arquebisbe glossà el sentit etimològic de la paraula obeir, “ob-audire”, estar sota la Paraula de Déu i escoltar-la amb atenció i animà els consagrats i consagrades a estar atents als signes de Déu que ens poden parlar en la nostra vida ordinària i a respondre-hi amb generositat. Mons. Vives també va pregar i encomanar especialment totes les famílies del món, especialment aquelles que viuen les dificultats de la falta d’unió i trencament, els qui tenen malalts o les que no tenen feina, aliment, vestit o llar.

L’Arquebisbe també recordà la coneguda al·locució del Papa Pau VIè. a la casa de Natzaret, durant el seu famós viatge a Terra Santa del 1964, remarcant el silenci, l'oració, el treball i l'amor entre tots els membres de les famílies.

Les Germanes de la Sda. Família d’Urgell feren aquesta bella pregària de renovació dels vots:

"Jo, renovo la meva consagració a Déu en l'Església,
i el meu compromís de seguir Jesucrist
vivint els vots de Castedat, Pobresa i Obediència,
segons les Constitucions de l'Institut de Germanes
de la Sagrada Família d'Urgell.
Confio en la gràcia de Déu,
que demano per intercessió de la Sagrada Família,
i en l'ajut de les meves germanes,
per ser fidel a la meva consagració."

Al moment de la preparació de les ofrenes, l’Arquebisbe d’Urgell va proclamar aquesta pregària de Consagració de les famílies a la Sagrada Família de Jesús, Maria i Josep:

Pregària de consagració de les famílies:

“Oh Jesús, Redemptor nostre misericordiós i ple d’amor, que havent vingut a il·luminar al món amb la vostra paraula i amb el vostre exemple, heu volgut passar la major part de la vostra vida humil, vivint subjecte a Maria i Josep a la pobra casa de Natzaret, santificant aquella Família que havia de ser el model de totes les famílies cristianes.

Acolliu benigne les famílies nostres, les de tota la nostra Diòcesi d’Urgell i del món sencer. Avui us les dediquem i consagrem a Vós.

Digneu-vos protegir-les, guardar-les i establir-hi el vostre amor misericordiós, amb la pau i la concòrdia de la caritat cristiana, perquè imitant l'exemple sant de la vostra Família, puguin assolir l'eterna benaurança.

Maria, Mare de Jesús i Mare nostra, amb la vostra piadosa intercessió feu arribar a Jesús les nostres súpliques i les nostres humils ofrenes, i obteniu-nos la gràcia de la seva benedicció.

Humil sant Josep, custodi santíssim de Jesús i de Maria, socorreu-nos amb les vostres pregàries en totes les necessitats espirituals i temporals, a fi que en unió amb Maria i amb Vós, puguem beneir eternament el nostre diví Redemptor Jesús.

Jesús, Maria i Josep recordeu-vos de les llars on manca treball, salut i amor. Uniu les nostres famílies perquè imitin la vostra Sagrada Família de Natzaret.

Amén.”

30.12.2016

Bon any 2017

A tots els qui aneu seguint amb interès durant tot l'any la pàgina web del Bisbat d'Urgell, us desitgem un Bon Any 2017, curull de fe i de bones obres, que porti ajuda i solidaritat als qui menys tenen i amor dins les famílies i a tot el món. Un Any on cessin les guerres i la Pau s'obri pas en els cors i en les nacions de tota la terra.

Un pròsper Any Nou 2017!

Publiquem el text que Mn. Ignasi Navarri, Vicari general, va exposar a l'Arquebisbe Joan-Enric i a la Cúria el dia 23 de desembre, per a tenir memòria agraïda del que, amb l'ajuda de Déu, s'ha anat fent al Bisbat d'Urgell durant l'any 2016 que s'escola.

FELICITACIÓ DEL NADAL DE LA CÚRIA DIOCESANA AL SR. ARQUEBISBE. NADAL 2016

Memòria agraïda de l’Any 2016
 
Un any més seguint la tradició del nostre Bisbat, en aquest acte de felicitació al Sr. Arquebisbe celebrat a les mateixes portes del Nadal, i a les acaballes de l´any fem una mirada retrospectiva amb agraïment a Déu, Senyor i Jutge de la història, de les principals activitats de la diòcesi i que, moltes d´elles, vós Senyor Arquebisbe heu acompanyat com a cap i pastor de la diòcesi i que enguany han estat centrades principalment en l’Any Jubilar de la Misericòrdia que de ben segur ha donat i seguirà donant molts fruits espirituals en la vida de les nostres comunitats parroquials.

Per emmarcar aquesta presentació,

A nivell d´Església Universal.

D'aquest any 2016 en subratllaria: la celebració del Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia inaugurat el 8 de desembre de l’any passat i clòs el proppassat 20 de novembre.

La promulgació de l’Exhortació Apostòlica Post-sinodal Amoris Laetitia del Papa Francesc de 19 de març de 2016.

I la Trobada Mundial de la Joventut celebrada a Cracòvia, el passat mes de juliol. 
 

A nivell d'Església Espanyola 

La celebració del 50è aniversari de la creació de la Conferència Episcopal Espanyola amb la presència del Cardenal Secretari d’Estat de la Santa Seu, S. Emm. el Cardenal Pietro Parolin, i la visita de SS. MM. els Reis d’Espanya, a la seu de la mateixa Conferència.

 
A nivell d'Església Catalana.

La tercera trobada de Càritas Catalunya, sota el lema "Transformem la societat des de la Misericòrdia" on una bona representació de la nostra diòcesi d’Urgell es va afegir als 1.900 participants a la trobada.

La Trobada del clergat català a Vic, amb motiu del primer centenari de la mort del Bisbe Josep Torres i Bages.

La nova edició de la Litúrgia de les Hores en llengua catalana, versió oficial aprovada per la Conferència Episcopal Tarraconense i confirmada per la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments.
 

A nivell d’Església diocesana assenyalaria aquestes tres accions més rellevants i vuit àmbits d’acció:

La sessió de clausura, el passat dia 15 de juliol a l’ església del Seminari Diocesà, del procés de Beatificació dels Servents de Déu Mn. Josep Moles i Torrents, prevere diocesà d’ Urgell i 74 companys seus sacerdots, així com el laic Lluís Farré Trilla.

La visita de S. E. Mons. Paul Richard Gallagher, Arquebisbe secretari de la Santa Seu per a les relacions amb els Estats, amb motiu de la festa de la Patrona del Principat d’ Andorra, la Mare de Déu de Meritxell, en escaure’s el 40è aniversari del santuari construït després de l’incendi de 1972.

La concessió del títol de Basílica Menor al Santuari del Sant Crist de Balaguer, i la Missa d’acció de gràcies per aquesta concessió, celebrada el passat dia 9 de novembre de 2016.

 
El primer àmbit d´acció:

1. Amb el presbiteri de la diòcesi

Enguany hem viscut el goig de l´ordenació d’ un nou prevere Mn. Gabriel Casanova i amb tristesa hem acomiadat i dit a reveure a 3 preveres de la diòcesi: Mn. Lluís Farré, Mn. Antoni Mirabet i Mn, Ramon Porredon. I el passat mes d´octubre vam recordar a l´estimat Arquebisbe Martí en el setè aniversari de la seva mort. Descansin en Pau.

Seguint la indicació del Papa Francesc vau designar dos missioners de la Misericòrdia, Mn. Antoni i Elvira i Mn. Ignasi Navarri. Vam viure amb gran goig la concessió a Mn. Josep M. Mauri del títol honorífic de “Capellà de Sa Santedat” apropant-lo més a la persona del Sant Pare. També ens hem alegrat per la designació de Mn. Xavier Parés com a Fill adoptiu de la ciutat de La Seu d’Urgell. I la publicació de la Istòria dera Glèisa en Aran, de Mn. Jusèp Amiell

Com cada any heu presidit les tres sessions del Consell Presbiteral, us heu fet present en les dues tandes dels Exercicis Espirituals dels preveres, així com a les tres jornades de formació permanent. Heu presidit la jornada sacerdotal del dilluns sant. Ben recentment heu predicat el recés d´Advent als sacerdots i presidit la trobada dels sacerdots ordenats o incardinats a la diòcesi durant els darrers 10 anys.

Entre d’altres nomenaments, enguany heu procedit a la renovació del Director de Càritas Diocesana d’Urgell i al nomenament del nou Director de Càritas Andorrana.

 
2. Amb els religiosos i religioses de la Diòcesi

Al Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes es va celebrar la XVIIIª Trobada diocesana de Vida Consagrada de la Diòcesi d’Urgell.

Les Germanes Carmelites de St. Josep han festejat el 50è. aniversari de la presència a Tartera (Prats de Cerdanya).

Vau presidir el pelegrinatge de les Parròquies de Les i Bossòst (Vall d’Aran) a la ciutat de Villefranche-de-Rouergue, lloc on visqué i morí Sta. Emilia de Rodat (1787-1852), fundadora de la Congregació de les Germanes de la Sagrada Família de Villefranche, amb presència a la Diòcesi d’Urgell, a la Vall d’Aran, des de 1903, amb motiu del 200 anys de la seva fundació. 

L'Escola Vedruna de Balaguer ha celebrat el cinquantè aniversari de la nova escola, en el marc de les celebracions dels 170 anys de presència de les Religioses Vedrunes a la capital de la Noguera i al Bisbat d'Urgell,

La Missa d’ acció de gràcies amb motiu del cinquantenari del Col·legi Sant Ermengol, a la parròquia d'Andorra la Vella.

També celebrem amb goig que el monestir de Sta. Maria de Refet ha tornat a obrir les seves portes amb la llavor i la presència de la vida monàstica Jerònima
 

3. En el camp de la caritat i dels malalts,

Un any més Càritas d´una manera callada i discreta ha anat ajudant i omplint esperança els cors dels qui tenien les mans buides.

S’han atès abans de finalitzar l’any 755 famílies i s’han realitzat ajudes per un import de 140.559,03€, d’aquestes 65.618,31€ s’han destinat a ajudes escolars (menjador, llibres i material).

S’han dut a terme 64 tallers en escoles  de valors (voluntariat, solidaritat, comerç just...) dins el nou projecte Treballem els valors.

A l’empresa Nougrapats s’han consolidat 8 llocs de treball d’inserció i s’ha iniciat un projecte conjunt amb Càritas de neteja a domicilis a gent gran.

S’han realitzat dos campanyes d’emergència Haití i Equador i s’han recollit 33.007,44€ entre les dues.

Mans Unides, La Delegació de Mans Unides del Bisbat d’Urgell posant en pràcica el seu lema: “està a les teves mans sembrar el futur i la solidaritat” , durant la darrera Campanya ha finançat el projectes següents: “Construcción de un salón multiusos y dormitorio” situat a Bihar (Índia) per un import de 19.682€. “Instalación y puesta en marcha de una pequeña granja-modelo” situat a Luangu (República Democràtica del Congo) per un import de 30.153€. “Alfabetización de madres y refuerzo de una guarderia” situat a Tetuan per un import de 15.875€. “Formación y capacitación de mujeres en el ámbito rural” situat a Bambey (Senegal) per un import de 12.657€. Com cada any s’han assolit els objectius previstos i les aportacions s’han mantingut en el nivell dels darrers anys.També heu presidit les assembles de Càritas diocesana d’Urgell i Càritas Andorra, l’Assemblea de Mans Unides.

Heu acompanyat el 38è Pelegrinatge diocesà a Lourdes. El pelegrinatge al Santuari de la Mare de Déu de Núria de les hospitalitats de Lourdes amb seu a Catalunya. La Jornada Mundial del malalt amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu de Lourdes i la celebració de la Pasqua del Malalt a Guissona.
 

4. En el camp de l'Apostolat i l'Evangelització

Com aquella pluja fina que cau i amara els camps, hi ha, un any més, el treball amagat de tantes hores de catequesi amb els infants i joves. Celebracions. Aplecs. Visites a ancians i malalts. Conferències. Els pelegrinatges als Temples Jubilars de la Diòcesi, a Montserrat, a Roma i a Terra Santa. La participació a la Jornada Mundial de la Joventut de Cracòvia. La Xa trobada de grups de pregària de Taizé, a La Seu d’Urgell. La trobada dels pueri cantores de Catalunya, també a La Seu d’Urgell. El treball amb monitors i nens i nenes dels esplais i els 40 anys de Colònies d’AINA. Esmentaria també la jornada diocesana de les famílies a Guissona. Trobades amb els joves, amb els professors de religió, el treball de l´escola catòlica, l´ajuda que s´ha anat fent als nostres missioners. Voldria subratllar la llavor que va sembrant any rera any el Concurs Bíblic. La quarta edició del Canòlich Músic. la marxa jove a peu a Montserrat, la setmana del cinema espiritual. La trobada diocesana de vida creixent, la cadena de pregària per les vocacions, i tantes altres activitats callades i silenciades que només Déu, que veu el que està amagat ho farà germinar i sabrà recompensar. 
 

5. En el camp del Pensament i de la Cultura.

D´enguany destaquem la presentació a Andorra del llibre de la dotzena edició de la Càtedra de Pensament Cristià sobre el tema: “Lideratge ètic. Exemplaritat pública” i la tretzena  edició de la Càtedra sobre el tema: “Vers una ecologia integral i social. El nou paradigma del Papa Francesc”. També dins d´aquest camp assenyalem les Jornades de Teologia celebrades a la Seu d’Urgell, sobre el tema de: “L’ètica cristiana. Una proposta plena de sentit.” 

L'Escola Diocesana de Formació Permanent ha arribat al sisè curs de la seva singladura. S'imparteix el tercer curs del trienni bàsic amb una introducció a la litúrgia, als sagraments i també s'exposarà, per mitjà de les diverses delegacions, quina és l'acció evangelitzadora de l'Església en cada camp concret. Hi participen 17 alumnes. També s'imparteix enguany el segon curs del bienni "Celebració de la fe i compromís en el món" (Litúrgia i Doctrina Social de l'Església) també amb la participació de 17 alumnes.

Celebrem que el Santuari-Basílica de la Mare de Déu de Meritxell, al Principat d’Andorra, aculli ja l’exposició permanent sobre la Bíblia amb un fons de 1.223 exemplars de la Bíblia.
 

6. En el camp del patrimoni cultural

D’ aquest any 2016 assenyalar com a actuació estel·lar la realització de les obres de restauració de la Catedral de Santa Maria d’Urgell, i que s’ha centrat en la millora de les cobertes del cimbori, de l’absis i de les galeries del claustre i de la capella de la Pietat, i amb la restauració de les tres galeries interiors del claustre.

I la restauració de l’emblemàtica joia del nostre museu, el llibre del Beatus. També hem pogut veure la finalització dels treballs de restauració de les esglésies de Cubells, d’Abella de la Conca i de Meranges, campanar de l’església de Montgai i Tost.

Esmentar també la restauració de les pintures gòtiques del cor de l’església de Puigcerdà, pintures al fresc a l’interior de l’església de Seurí i de la col·lecció de teles dels patriarques de la Catedral de Santa Maria d’Urgell i de les teles que conformen el monument de Setmana Santa de Ribera de Cardós.

El conjunt Catedralici amb 25.000 visitants, va mantenint un ritme sostingut de creixement. En relació a la difusió del patrimoni diocesà, se segueix avançant en la consolidació del projecte Catalonia Sacra per a la difusió del patrimoni de l’Església.

Pel que fa a l’arxiu Diocesà i Capitular, al llarg del 2016 hem atès les consultes dels 550 investigadors. Com a tasca arxivística a destacar cal assenyalar que se segueix amb els treballs de digitalització dels documents. D’altra banda, se segueix la tasca de preparació del volum XIX de la revista Urgellia.
 

7. En el camp polític

Donada la vostra condició de Copríncep d’Andorra, al llarg d’ aquest any heu anant rebent les principals Autoritats del Govern i del Consell General d’ Andorra i els Cònsols de les set parròquies del Principat. I també darrerament heu mantingut entrevistes amb tots els grups parlamentaris del Consell General del Principat d’Andorra. Heu rebut els M. Hble. President de la Generalitat, a l’Hble Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya i a la Il·lma. Delegada del Govern de l’Alt Pirineu i Aran. Us heu entrevistat amb l’Excel·lentíssim Sr. President del Tribunal europeu dels drets Humans, i amb el President de la Unió Internacional del Notariat. Heu rebut l’Associació d’Aturats del Pirineu i a les  Autoritats de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell. Heu participat al dinar col·loqui sobre Catalunya al cercle Eqüestre. Heu rebut les cartes credencials d’una catorzena d’Ambaixadors. Vau rebre el cos diplomàtic acreditat davant el Principat d’Andorra, amb la presència de 47 representacions diplomàtiques. Fa pocs dies vau oferir la tradicional recepció de Nadal al Poble Andorra, amb la participació del Cor dels Petits cantors d’Andorra amb motiu dels 25 anys de la seva creació.

Us heu solidaritzat amb el President de la República d’ Itàlia enviant-li les vostres mostres de condol davant les devastadores conseqüències que el país va patir a causa del fort terratrèmol. I també al President de la República de França i Copríncep d’Andorra i d’ Alemanya per la salvatge massacre de Niça i Berlín; així com al Rei Belga i al President de Rússia pels atemptats soferts.   
 

8. Un darrer apartat el dedico a la vostra presència i missió eclesial

Un any més heu participat a la XV Trobada de Bisbes de Conferències Episcopals en suport a l’Assemblea dels Ordinaris de Terra Santa.

Com a President de la Comissió de Seminaris i Universitats de la CEE heu participat a Roma al Congrés Internacional de Pastoral Vocacional i al II curs de formació per als Directors Espirituals dels Seminaris d’Espanya.

I, a Madrid, heu presidit la trobada anual de Rectors i formadors dels Seminaris Majors i Menors d’Espanya.

També a l’Arxidiòcesi de Sevilla heu predicat els Exercicis Espirituals als Preveres i heu estat nomenat Germà de la Hermandad de la Virgen de la Soledad de Sevilla.

Heu assistit a la Benedicció del nou Abat de Poblet fra Octavi Vilà. A Roma vau assistir a l’ordenació d’Exarca del P. Manuel Nin OSB. I a Berga, a la missa d’ acció de gràcies, amb motiu dels 100 anys de la coronació de la Mare de Déu de Queralt. A la diòcesi i al Seminari de Palma de Gran Canària vau tenir diverses intervencions amb motiu del Dia del Seminari.

També invitat pel Sr. Bisbe de Coria-Cáceres, vau impartir a Cáceres conferències sobre Terra Santa i els Cristians d’Orient.

Recentment heu participat a Mallorca, al tancament de l’Any Jubilar Ramon Llull.

I convidat pel Bisbe de Perpinya-Elna a la celebració dels 600 anys de l’Arxiconfraria de la Sang.
 

Final

I no voldria acabar aquesta relació feta a les portes d´un nou any, sense fer esment de la canonització de la Mare Teresa de Calcuta, el passat dia 4 de setembre de 2016. Ella ens deixa tota una herència de passat, de present i de futur. Ella ens recorda: “ El futur no està a les nostres mans. No tenim cap poder sobre ell. Només ens queda actuar aquí i ara. No podem fer coses grans, però sí que podem fer coses petites amb gran Amor”. Moltes gràcies per la seva paciència i atenció i Santes Festes de Nadal. 

 
Mn. Ignasi Navarri Benet
La Seu d'Urgell, 23 de desembre de 2016.