Els alumnes de l'Escola Andorrana de La Massana i d'Encamp inauguren la Setmana de Cinema Espiritual a Andorra als cinemes de l'Illa

Prop de dos-cents alumnes de 5è i 6è de primària de l'Escola Andorrana d'Encamp i de La Massana, amb els seus mestres i professors van obrir a les onze del matí del dilluns 2 de novembre, la IV Setmana de Cinema Espiritual d'Andorra. Als cinemes de l'Illa, han seguit la pel·lícula "Una aventura extraordinaria", i després treballaran els valors de la solidaritat, l'ecologia, i el compromís. Ho faran a classe, acompanyats pels seus mestres. Es el punt de partida per a crear un espai de reflexió i de redescobriment de l'espiritualitat dels infants i dels joves. Aquest és l'objectiu de la participació de tants joves en aquesta activitat: que uns 1.700 nens i nenes, joves i fins i tot els adults que s'hi vulguin apropar puguin sentir i viure, fins i tot transmetre valors sòlids i de fer-ho en el llenguatge que les és més proper en la societat actual, l'audiovisual.

La Delegació d'Ensenyament del Bisbat d'Urgell ha organitzat la Setmana del Cinema Espiritual al Principat d'Andorra, orientada a infants i joves de tots els sistemes educatius del Principat i de la diòcesi i oberta a assistents de totes les edats.

Aquesta activitat va dirigida a tots els alumnes de 5è i 6è curs de primera ensenyança o primària i als alumnes de secundària i batxillerat, no només els inscrits a l’assignatura de religió. Les projeccions es  porten a terme als cinemes del centre comercial Illa Carlemany del Principat d'Andorra en horari escolar matinal, a excepció de la pel·lícula per al públic adult que serà el dijous a les 20:30 hores. L'entrada és gratuïta.

Aquesta és la quarta edició que se celebra al Principat d'Andorra, i cada vegada han anat augmentant el nombre d'alumnes participants i la quantitat de centres. Enguany  participen centres de tots els sistemes d'ensenyament del Principat d'Andorra i a més, d'altres centres de la Diòcesi d'Urgell: Menàrguens, Montgai, Les Avellanes, Oliana, La Seu d'Urgell. L'organització ha triat quatre pel·lícules per oferir diferents aspectes i arribar a diferents destinataris sota el lema "El sisè sentit". A més de "Una aventura extraordinaria", es preveu la projecció de "Trash, ladrones de esperanza"; Incondicional" ; i en un horari disponible pel public adult, "La història de Marie Heurtin", una pel·licula que explica el cas real d'una nena sorda i muda que és acollida en una congregació religiosa,  el proper dijous dia 5 de novembre a les 20:30. Per aquesta edició hem triat les següents pel·lícules:
 

"UNA AVENTURA EXTRAORDINARIA".UNA AVENTURA EXTRAORDINARIA

(Alumnes de 5è i 6è Primària)
Director: Ken Kwapis (2012) – USA – Durada: 107’
Sinopsi:
Basada en fets reals. Un periodista i una voluntària de Greenpeace es proposen salvar una família de majestuoses balenes grises que han quedat atrapades pels gels del Cercle Polar Àrtic. La parella ha de convèncer els membres de la comunitat inuit, a les empreses petrolieres i a l'exèrcit nord-americà perquè oblidin les seves diferències i alliberin les balenes.
 
 “INCONDICIONAL”INCONDICIONAL
(Alumnes de 1r i 2n Secundària)
Director: Brent Mc Corkle (2012) – USA – Durada: 92’
Sinopsi:
Samantha viu feliçment al camp amb el seu marit Billy. Els llibres que escriu i dibuixa són un èxit. Però tot canvia quan el seu marit és assassinat en un acte de violència sense sentit. Sense il·lusió per viure però preparant-se per prendre cartes en l'assumpte, dos inesperats trobades ho canviaran tot.

 
 "TRASH, LADRONES DE ESPERANZA”TRASH

(Alumnes de 3r i 4t Secundària)
Director: Stephen Daldry (2014) – Regne Unit – Durada: 115’
Sinopsi:
Dos nens de les faveles de Rio de Janeiro troben una cartera a l'abocador on busquen diàriament, però no s'imaginen que aquest descobriment podria canviar les seves vides. Quan la policia local apareix per oferir-los una generosa recompensa per la cartera, els dos nois, Rafael i Gardo, comprenen que han trobat alguna cosa important. Decideixen recórrer al seu amic Rata i els tres es llancen a una extraordinària aventura per intentar quedar-se amb la cartera i descobrir el secret que amaga.

 
 "LA HISTORIA DE MARIE HEURTIN”LA HISTORIA DE MARIE HEURTIN

(Adults)
Director: Jean Pierre Améris (2014) – França – Durada: 95’
Sinopsi:
Basada en fets reals que van succeir a finals del segle XIX, La història de Marie Heurtin explica la història d'una jove sorda i cega de catorze anys anomenada Marie, que no pot comunicar-se amb el món que l'envolta, submergint per tant en un horrible món de tenebres.
El pare de la jove, sense seguir el consell del metge que pretén internar-la en un manicomi en considerar que Marie pateix idiòcia, aquest decideix portar-la a l'Institut de Larnay, prop de Poitiers, on les monges s'ocupen de dones sordes.