Conferències i visita a Màlaga de Mons. J.E. Vives

El dia 12 de març a la Residència militar “Castañón de Mena” de la ciutat de Màlaga, l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va oferir dues conferències sobre “La iniciació cristiana d’adults” dins el cicle de formació permanent que proposa l’Arquebisbat Castrense d’Espanya als seus capellans dels diversos cossos i armes, d’arreu d’Espanya, que con viuen durant una setmana, amb diferents ponències i matèries.

Va ser acollit per l’Arquebisbe Castrense Mons. Juan del Río, i els seus Vicaris, i per la quarantena d’assistents, que van seguir amb interès i participació les dues conferències de Mons. Vives que van presentar la iniciació dels adults, i el tractament teològic, catequètic i celebratiu que en fa el Ritual d’Iniciació Cristiana d’Adults (RICA) i les disposicions de la Conferència Episcopal Espanyola.

Durant la seva estada a Màlaga, Mons. Vives va poder anar a visitar Mons. Ramon Buxarrais i Ventura, fill de Sta. Perpètua de Mogoda i bisbe emèrit de Màlaga des de fa vint-i-sis anys, que es refà d’una afecció cardíaca a la Residència “Buen Samaritano” de Churriana.

També al vespre va anar a venerar el Crist i la Verge Maria a la “Congregació de Mena”, o “Pontifícia i Reial Congregació del Santíssim Crist de la Bona Mort i Ànimes, i Ntra. Sra. de la Soledat Coronada”, que té la seva seu a l’església de Sant Domingo, al barri d’El Perchel, de Màlaga, on va ser rebut per l’Hermano Mayor Excmo. Sr. Antonio de la Morena González i membres de la Junta de govern, i va poder pregar davant aquestes imatges tan estimades per tot Màlaga.