Jornada de la Sagrada Família

El diumenge 30 de desembre, diumenge dins l’Octava de Nadal, es va celebrar la Festa litúrgica de La Sagrada Família: Jesús, Maria i Josep i la Jornada de la Sagrada Família.

Aquesta és una festa que es viu amb intensitat a La Seu d’Urgell, on les Religioses de la Sda. Família d’Urgell, prop del sepulcre de la beata Anna M. Janer, celebraren en aquell dia una joiosa trobada de les Comunitats de La Seu i Andorra, i l’Eucaristia d’acció de gràcies, dins la qual és tradició que les Germanes de la Sda. Família d’Urgell renovin els seus vots i facin ofrena perenne al Senyor de la seva vida consagrada. Dins l’Eucaristia es va pregar any més les famílies de la Diòcesi a les mans de Jesús, Maria i Josep. Enguany, l’Eucaristia fou presidida per Mn. Manuel Pal. Hi foren presents també les Verges consagrades de la Diòcesi, Cristina Ribot i Anahí Biorci.

La homilia estigué centrada en les lectures del dia amb un missatge de convivència i germanor al estil de la Sagrada Família de Natzaret. Un camí que hem de fer cada dia, cercant la pau, la serenor, la mútua comprensió, les bones relacions, el perdó, fent una veritable llar de germans i germanes, una veritable família on tots cerquen com agradar els uns als altres, acceptant les desigualtats i diferències, integrant-ho tot com riquesa que ens ajuda a créixer i avançar en el camí de la fraternitat, tenint cura especial dels més febles, els més grans…

Les Germanes de la Sda. Família d’Urgell feren aquesta bella pregària de renovació dels vots a l’ofertori:

"Jo, renovo la meva consagració a Déu en l'Església,
i el meu compromís de seguir Jesucrist
vivint els vots de Castedat, Pobresa i Obediència,
segons les Constitucions de l'Institut de Germanes
de la Sagrada Família d'Urgell.

Confio en la gràcia de Déu,
que demano per intercessió de la Sagrada Família,
i en l'ajut de les meves germanes,
per ser fidel a la meva consagració."


Al final de la Missa, es  va proclamar aquesta pregària d'abandó proposada per a la Jornada de la Vida, de Charles de Foucauld: 

Pare, m’ abandono a vós;
feu de mi tot el que us plagui,
feu-ne el que en feu, us en dono gràcies.
Estic disposat a tot, tot ho accepto;
mentre que es faci en mi la vostra voluntat
i en totes les vostres criatures;
res més no desitjo, Déu meu.
Poso la meva ànima a les vostres mans,
us la dono, amb tot l’ amor del meu cor,
perquè us estimo
i m’ és una fretura d’ amor donar-me a vós,
lliurar-me a les vostres mans,
sense reserva, amb confiança infinita,
puix que sou el meu Pare.

Acabada l'Eucaristia tingué lloc un dinar de germanor a la mateixa Residència.
Pensem que aquestes trobades i celebracions ens fan créixer com família, com a filles de la Beata Anna Maria Janer, fent que el seu Carisma i el seu enamorament de Jesucrist es fa més viu entre nosaltres i amb els altres.