Trobada de Rectors i Formadors de Seminaris a Madrid

Els dies 19, 20 i 21 d’octubre va tenir lloc a Madrid la Trobada de Rectors i Formadors dels Seminaris de tot Espanya, convocats per la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), que presideix l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives. Els rectors i formadors dels seminaris majors van treballar al voltant del tema, "Acollir i acompanyar la crida: primers passos en el Seminari". Hi van ser presents a més de Mons. Vives, els bisbes membres de la Comissió de Seminaris Mons. Francisco Cases, bisbe de Canàries; Mons. Salvador Cristau, bisbe auxiliar de Terrassa; i Mons. Jesús Vidal, bisbe auxiliar de Madrid, amb el Director del Secretariat de la Comissió Rv. Sergio Requena.

El primer dia van tenir dues aportacions sobre el Sínode dels bisbes entorn de “la fe, els joves i el discerniment vocacional” a càrrec del Rv. Raúl Tinajero, i una ponència sobre requisits legals i canònics a tenir en compte en l’entrada al Seminari, a càrrec del Rev. Carlos López, vicesecretari de la CEE.

Per a la jornada de dissabte es van tenir diverses ponències del sacerdot psicòleg de la diòcesi de Milà Rev. Stefano Guarinelli, que va parlar sobre "Qüestions inèdites en els candidats al seminari. Nous reptes". I després, partint de l'experiència, es va centrar en la formació humana del procés formatiu del Seminari, i una ponència sobre la maduresa individual del seminarista i de la comunitat.

També hi van haver reunions per les diverses províncies eclesiàstiques, i el diumenge van rebre aportacions en forma de taula rodona de quatre formadors sobre el primer moment d’acollida i el Curs Propedèutic, així com informacions sobre el Curs formatiu sobre la nova Ratio tinguda a Roma al setembre per a Rectors de Seminaris en llengua espanyola.