Mons. Vives transmet un missatge d'esperança a la societat andorrana i de confiança i cooperació per a superar les dificultats derivades de la crisi econòmica

_dsc0867L'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep va recordar en el seu parlament les visites d'enguany a Andorra del Copríncep francès i del President de Portugal, i va destacar la propera beatificació de la Mare Janer a la Catedral de la Seu d'Urgell durant el 2011.

"Jo desitjo que l'esperança sigui ben ferma entre tots els andorrans. Amb l'ajut de Déu i la cooperació de tots els ciutadans units, el País anirà endavant com ha sabut fer en els moments decisius de la seva història, com ho són també els actuals". Amb aquestes paraules, l'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep, Mons. Joan-Enric Vives, va voler transmetre un missatge de confiança en el futur a la societat andorrana, a través dels representants de les institucions polítiques del Principat i de les personalitats dels àmbits econòmic, social i cultural presents a la recepció de Nadal que va tenir lloc el 22 de desembre al Palau Episcopal.

Mons. Vives va començar el seu parlament tot recordant alguns dels esdeveniments especialment significatius de l'actualitat andorrana durant l'any que ara acaba, entre els quals la primera visita al Principat del Copríncep francès, S. Exc. M. Nicolas Sarkozy, "plena d'emotivitat, esperada i festejada pel poble andorrà i les seves Autoritats"; i la primera visita també d'un Cap d'Estat estranger en la persona de l'Excm. Sr. Aníbal Cavaco Silva, President de Portugal, amb la seva esposa, "que ens feia present el gran esforç amb què tants portuguesos han contribuït i contribueixen a la prosperitat d'Andorra, fins perdent-hi les vides com en aquell dolorós accident del 2009".
L'Arquebisbe i Copríncep es va referir també al viatge del Sant Pare Benet XVI a Barcelona per dedicar el temple de la Sagrada Família i visitar l'Obra social del Nen Déu, i va comentar com el Papa li va traslladar la joia que va suposar aquest viatge a terres catalanes en l'audiència que li concedí el passat dia 10 de desembre, en la qual Mons. Vives li va agrair el nomenament d'Arquebisbe ad personam, que honora també tot el Principat d'Andorra i el Bisbat d'Urgell. El mateix dia, va recordat l'Arquebisbe Joan-Enric, el Sant Pare va signar la declaració oficial del miracle obrat per la Serventa de Déu Anna Maria Janer Anglarill (1800-1880), "element que ara fa més propera la festa de la seva solemne beatificació a la Catedral de La Seu d'Urgell durant l'any que iniciarem".
Al seu discurs, el Copríncep Episcopal va voler expressar "la seguretat que el Consell General i el Govern vetllen amb tota sol·licitud pels interessos vitals d'Andorra i per la salvaguarda dels valors essencials del nostre Estat proclamats per la Constitució", i va demanar a tota la societat andorrana "un consens ampli i profund" per trobar "la resposta adequada" als reptes que té plantejats actualment el Principat; "solament una actuació amplament participada conferirà recolzament social, solidesa institucional i eficàcia a les polítiques que s'adoptin en aquesta difícil conjuntura".
L'Arquebisbe Joan-Enric va cloure el seu parlament amb un record per als qui "passen penúries i angoixes, els qui estan sols i no troben l'escalf d'una llar on ser prou estimats", i va demanar a tothom un esforç de solidaritat especialment envers "els qui més pateixen la crisi econòmica i la crisi de valors. Sigueu generosos: compartiu, ajudeu, testimonieu amb l'exemple!"
_dsc0688_dsc0708_dsc0747_dsc0806_dsc0827_dsc0830
(Vegeu el text íntegre del discurs del Copríncep Episcopal a la recepció de
Nadal)